PRETE MI! Devojka koja je učestvovala u PROBLEMATIČNOJ SCENI na otvaranju OI trpi nasilje, IZAZVALA GNEV PUBLIKE, pa podnela tužbu

Printscreen

Barbara Buč, koja je prošlog petka nastupila u delu ceremonije otvaranja Olimpijskih igara, izjavila je da prima pretnje.

Ona je prethodnih dana bila u centru pažnje zbog njenog učestovanju u karikaturi umentičke frske Leonarda Da Vinčija "Tajna večera".

Iako je prošlo nekoliko dana od ceremonije otvaranja i deluje kao da su se strasti stišale, Barbara je nedavno prijavila policiji da su joj pretili da će ubiti i silovati.

- Od ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu, umetnica, di-džej i aktivistkinja Barbara Butč bila je meta radikalno nasilne kampanje, koja uključuje uznemiravanja i klevete - rekla je njena advokatica Odri Mselati u zvaničnom saopštenju, prenosi Index.hr

Takođe, advokatica je dodala da su joj pretili srmtću, mučenjem i silovanjem, te da je na meti brojnih antisemitskih, homofobičnih i seksističkih uvreda.

Ovaj nastup izazvao je lavinu negativnih reakcija, a prošle nedelje su se organizatori Olimpijskih igara u Parizu izvinili katolicima i ostalim hrišćanima koje je na svečanom otvaranju naljutila pomenuta scena.

Barbara Buč (43) inače je poznata po LGBT aktivizmu i promociji normalnog izgleda, te neretko ističe svoje obline, pozorajući kao plus size manekenka. Nosila je krunu u stilu oreola od kože, drveta i Svarovski kristala.

(Krurir.rs/I.M.)