NOVAK ĐOKOVIĆ SE BORI ZA ZLATO U PARIZU: Od 2008. godine čeka FINALE, kad vidite SNIMAK sa tadašnjeg meča šokiraćete se - NEMOGUĆE

Dado đilas

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Olimpijskih igara u Parizu. Ovo je istorijski plasman i bitka za medalju. Sada nakon 2008. godine Novak živi svoj san i san svih navijača u Srbiji i onih širom sveta koji ga prate prethodnih godina u njegovim pohodima ka rušenju rekorda.

Još uvek se govori o meču između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala kada je srpski teniser završio porazom i time prekinuo svoj veliki san o najsjajnijem olimpijskom odličju. Porazom od Nadala preostala mu je borba za bronzanu medalju što je na kraju i osvoji.

Koliko je godina prošlo, najbolje svedoči snimak sa tog meča na kojem oba tenisera izgledaju poput tinejdžera. Danas, Novaku je samo nebo granica u osvajanju svih trofeja popularnog belog sporta.

NOVAK ĐOKOVIĆ SE BORI ZA ZLATO U PARIZU: Od 2008. godine čeka FINALE, kad vidite SNIMAK sa tadašnjeg meča šokiraćete se - NEMOGUĆE  Youtube

Ta bronza iz Pekinga 2008. je jedina medalja koju je Nole osvojio, tokom svih ovih godina na Igrama nije mogao da preskoči tu barijeru zvanu polufinale, a ovaj trijumf protiv Musetija je utoliko slađi kada uzmemo u obzir da Srbin dan ranije, zbog povrede, nije znao ni hoće li igrati uopšte.

Đoković je više puta u Parizu ponavljao da je polufinale Olimpijskih igara meč koji nikako nije uspevao da dobije do sada. U Pekingu 2008. godine je izgubio od Rafaela Nadala, ali kasnije osvojio bronzu, jedinu olimpijsku medalju koju ima. Četiri godine kasnije u Londonu bolji od njega je bio Endi Mari, dok je pre tri leta u Tokiju ispustio set i brejk prednosti protiv Aleksandra Zvereva.

(Kurir.rs/M.J)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

ĐOKOVIĆ NA KORAK DO NAJVEĆEG IGRAČA U ISTORIJI TENISA! Analitičar: Uprkos povredi juče je demonstrirao TOTALNI TENIS   Kurir televiz