PREMINULA PATI JASUTAKE: Glumica koja se proslavila ulogom u "Zvezdanim stazama" izgubila životnu bitku u 70. godini

John Salangsang / Shutterstock Editorial / Profimedia

Glumica Pati Jasutake preminula je u 70. godini, nakon borbe sa rakom, potvrdio je njen dugogodišnji menadžer i prijatelj Kajl Fric.

- Uživali smo u zajedničkom radu. Nedostajaće mi njen talenat i upornost, ali najviše njeno prijateljstvo - naveo je Kajl.

Proslavila je uloga u "Zvedanim stazama"

Peti je mnogima najpoznatija po ulozi medicinske sestre Alise Ogave u franšizi Zvezdane staze. Pojavila se u četvrtoj sezoni Zvezdane staze: Sledeća generacija 1990, a kasnije je ponovila svoju ulogu u Zvezdanim stazama: Generacije (1994) i Zvezdane staze: Prvi kontakt (1996). Takođe je pozajmila svoj glas video igrici Star Trek: Armada II iz 2001.

Njena poslednja uloga bila je u Netflik seriji "Beef", u kojoj je igrala lik Fumi Nakai. Beef je privukao pažnju pretplatnika Netflik-a odmah nakon objavljivanja. Proveo je nekoliko nedelja u trendu širom sveta, a kritike gledalaca su odlične. Početkom ove godine serijal Beef osvojio je čak tri Zlatna globusa.

Serija je osvojila nagradu za najbolju miniseriju, antologijsku seriju ili TV film, a Stiven Jeun i Ali Vong su kući poneli nagrade za najboljeg glumca i glumicu.

Jasutake je rođena u Los Anđelesu, gde je diplomirala glumu. Karijeru je započela u pozorištu East Vest Plaiers, gde je igrala u više od 10 predstava.

(Kurir.rs/Index.hr/I.M.)