Sahranio voljenu ženu pa se nabacivao rođenoj ćerki: Ljubio je slavnu glumicu da bi se dokopao testamenta, a svoju decu je tukao

Profimedia

Nedavno je obeleženo petnaest godina od smrti glumiceFare Foset. Imala je 62. godine i, iako se godinama borila protiv raka debelog creva, njena smrt je šokirala mnoge.

foto: KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

- Nakon duge i hrabre borbe sa rakom, naša voljena Fara je preminula. Iako je ovo izuzetno teško vreme za njenu porodicu i prijatelje, teši nas pomisao da smo provele divne godine sa Farom i saznanje da je njen život doneo toliko radosti ljudima širom sveta - rekao je tada njen dugogodišnji partner Rajan O'Nil.

Iako je ostao sa njom do smrti, njihov odnos bio je pun kontroverzi, a naročito njena sahrana. Glumica ga je volela 30 godina, ali ubrzo nakon početka se bajka pretvorila u noćnu moru nakon što je droga, prevare i porodične svađe uvukao u njihov život.

Kako je počela ljubav?

foto: Philippe Ledru / akg-images / Profimedia

Na njihovom prvom sastanku, kako je ispričao, samo smo se ljubili, i tako satima, sve dok nam usne nisu poplavele.

Fara je u to vreme bila jedna od najpopularnijih glumica, zvali su je seks-bomba, a uloga u seriji “Čarliejevi anđeli” Teksašanku s dugom plavom kosom učinila je fantazijom svih muškaraca. Tada je bila udata za producenta Lija Mejdžorsa, Rajanovog dobrog prijatelja.

- Kada sam je video, sve divlje u trenutku je izašlo iz mene. Nikad joj nisam bio neveran – rekao je u jeku zaljubljenosti Rajan koji je tada slovio za velikog holivudskog zavodnika. A Fara?

foto: Profimedia

- Bila sam toliko očarana njegovom pojavom da nisam razmišljala ni o čemu drugom u tom trenutku - opisala je susret s Rajanom.

Nikada nije htela da se uda za njega

Zlatni par, kako su ih zvali, nikad se nije venčao, ali zato što to Fara nije htela. Kada su 1985. godine dobili sina Redmonda, njihovoj sreći nije bilo kraja, ali ni tada se Fara nije videla kao gospođa O’Nil. Rajan se zbog nje i posvađao s ćerkom.

- Tejtum nikad nije volela Faru. Gotovo pa me naterala da biram između njih dve. U redu, ona mi je ćerka, ali Fara je žena s kojom spavam! Niko mi ne može narediti da raskinem s njom, a pogotovo ne dete.

Bolest

foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Veza s Farom Foset je trajala 17 godina, do 1997. godine. Nakon što mu je 2001. godine dijagnostifikovana leukemija (koju je uspešno preboleo), zbližio se s decom (nikad u potpunosti), ali i s Farom, koja je ubrzo nakon toga obolela od karcinoma debelog creva.

Iako je govorio o tuzi koju oseća zato što “ona umire i niko ne može da je spasi” i u tome su se videle zle namere.

Tako je sin Grifin rekao da je sažaljenje tek trik i Rajanova želja da se dokopa glumičinog testamenta. Čak je tvrdio da mu je otac ljubomoran na njenu bolest!

- Kad je Fara obolela, sećam se da je vikao: “Ne, ti ne umireš, ja umirem! Ja imam rak!” A ja sam mu rekao da to nije u redu jer je već preboleo leukemiju.

- On je najveći egocentrik kojeg možete da zamislite! - rekao je Grifin.

Na sahrani se nabacivao rođenoj ćerki

foto: Profimedia

Da u tome ima istine, dokazao je i sam Rajan koji je na sahrani voljene Fare svoju ćerku Tejtum pozvao na piće jer je nije prepoznao! Osim toga, dan nakon sahrane snimljen je u igrama na plaži s mlađanom plavušom.

No očigledno ga je Fara Foset poznavala bolje nego iko pa mu je u testamentu ostavila - ništa.

foto: Profimedia

Glumac je 2017. godine ponovo oboleo - ovog puta od raka prostate zbog čega je išao na operaciju, a uz njege je sve vreme bio njegov i Farin sin, Redmond. Preminuo je u decembru prošle godine.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

DA LI ZNATE PRAVO IME EVE RAS? Ovo je jedva stalo u ličnu kartu, a JEDNO OD PREZIMENA JOJ JE VAGNER! Glumica otkrila sve detalje  Kurir televizija