Kralj Čarls prvi put progovorio o svojoj bolesti: Otkrio je kako se oseća nakon dijagnoze raka, Britanija je na nogama

Victoria Jones / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kralj Čarls III je početkom godine otkrio je da ima rak, ali nije zalazio u detalje bolesti. Od tada ga javnost sporadično može videti na nekim javnim događajima ali nikakve vesti o njegovom stanju Bakingemska palata nije saopštavala.

/ SplashNews.com / Splash / Profimedia 
Čarls se u javnosti pojavio za svoj rođendanfoto: / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ono što se može primetiti jeste da dobro izgleda i da na prvi pogled niko ne bi mogao ni da pretpostavi da kralj ima opaku bolest. Sada je, možda i po prvi put, kratko progovorio o svom stanju.

Tako je ovih dana otputovao u Sautport u severnoj Engleskoj, i to kako bi odao počast žrtvama stradalim na nastupu Tejlor Svift, u kojem su život izgubile tri jevojke. Upravo onde su ga upitali kako se oseća u jeku borbe s karcinonom, a njegov odgovor iznenadio je sve.

"Nisam tako loše", rekao je kratko.

HENRY NICHOLLS / AFP / Profimedia 
Početkom februara 2024. godine otkriveno je da Čarls ima rakfoto: HENRY NICHOLLS / AFP / Profimedia

Šta znamo o bolesti kralja Čarlsa III

Britanskom kralju Čarlsu III otkrivena je jedna vrsta raka, saopštili su iz Bakingemske palate 7. februara 2024. godine.

Dijagnoza je uspostavljena tokom zahvata usled uvećane prostate. Kralj je započeo lečenje i preporučeno mu je da odloži sve javne obaveze.

Iz Bakingemske palate nisu otkrili o kom tipu kancera se radi, kao ni gde će lečiti kralja. Ipak, naglasili su da nije u pitanju rak prostate.

(Kurir.rs/M.J)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Andrija Milošević nasmejao novinare  Kurir/M.S