" Zaključao me je u ostavu, oborio na pod silovao": Glumica je godinama ćutala o zlostavljanju, a onda otkrila šokantne detalje

LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Evan Rejčel Vud, zvezda TV serije "Westworld", ostavila je svet u šoku kada je otkrila kroz kakvu agoniju je prošla. Naime, glumica je svojevremeno u intimnoj i potresnoj ispovesti priznala kako je silovana i to čak dva puta.

"Bila sam žrtva fizičkog, psihičkog i seksualnog zlostavljanja.", rekla je glumica

Vudova je do najsitnijih detalja ispričala kako je dva puta preživela silovanje od strane dva različita počinioca. Prvi je bio njen bivši partner, sa kojim je bila pre više od deset godina.

Profimedia 
Glumica je proživela agonijufoto: Profimedia

"Tukao me je i mučio, a zatim, kada bi mislio da sam ostala bez svesti, silovao bi me. Najgori deo bio je bolesni ritual vezivanja, vezao bi mi i ruke i noge i fizički me mučio. Svaki put kada bi se to dogodilo, bila sam sigurna da će me ubiti. A to je i obećavao," rekla je glumica.

Svakog dana mi je pretio smrću. Uvek mi je govorio 'mogu da te nađem ako odeš'. Doživljavala sam 'izlazak' iz sopstvenog tela, moj mozak je pokušavao da pronađe način da pobegnem. Živela sam godinama u dubinama očajanja i sramote," rekla je ona.

Iz toksične veze je izašla, ali je nekoliko godina kasnije silovao drugi čovek, čije ime nije otkrila.

"Pošto sam već preživela napad, bilo je još lakše da me neko ponovo siluje, a ne obrnuto, kako biste pomislili. Zaključao me je u ostavu, gurnuo na pod i obljubio na silu. Nažalost, već sam znala šta da radim – da 'nestanem', da otupim u potpunosti, da samo čekam da bude gotovo," ispričala je glumica.

Epa/Steve Cmitchell, EPA/George Frey 
Rejčel je tvrdila kako ju je silovao Merilin Mensonfoto: Epa/Steve Cmitchell, EPA/George Frey

Pokušala je da se ubije

Zvezda “Westworlda” je za Najlon napisala tekst o mentalnom zdravlju i tako sa svima podelila svoju priču.

"Nisam stručnjak, ali mogu da podelim svoje iskustvo. Kad sam imala 22 godine, prijavila sam se u psihijatrijsku kliniku, i ne stidim se toga",, započela je.

"Sad kad gledam, bila je to najgora-najbolja stvar koja mi se dogodila", navodi glumica pa dalje dodaje:

"Bilo je jutro i osećala sam se kao da me je pregazio kamion. A onda, gotovo histerično, podigla sam telefon. Bio je to jedan od onih trenutaka kad je konačno trebalo da odlučim - ili da nastavim da životarim ili da počnem da živim život punim plućima", napisala je.

Tada je nazvala mamu i rekla da joj treba pomoć jer je upravo pokušala da se ubije.

"Kad sam je pozvala i rekla da moram u bolnicu, nisam mislila na fizičke povrede, već zdravlje psihe", govorila je Vud.

Kaže da u to vreme nije jela ni spavala tri dana i da se osećala kao “ništa”. Bio je to prvi put da je potražila pomoć.

"Moram da vam kažem, ne preporučujem da doživite iskustvo blizu smrti, uopšte to ne preporučujem, samo želim da vam kažem - mnogi ljudi koji to dožive postanu sasvim nove osobe nakon toga", kaže Evan.

Rejčel je tvrdila da ju je silovao Merilin Menson

Shutterstock 
Glumica tvrdi da je bila silovana na snimanju spotafoto: Shutterstock

Evan Rejčel Vud tvrdila da je pevač Merilin Menson silovao tokom snimanja spota za njegovu pesmu "Heart-Shaped Glasses (When the Heart Guides the Hand)" koja je izašla 2007. godine.

U dokumentarnom filmu "Phoenix Rising" koji je premijerno prikazan na 2022. godine na Filmskom festivalu Sandens, glumica je rekla da je scena u kojoj su trebali simulirati seksualni odnos, navodno, otišla u pogrešnom smeru. Isto tako, Evan je naglasila da su ona i pevač pre snimanja raspravili o toj sceni no, da je on krenuo po svom kada su se uključile kamere, piše The Guardian.

Naime, glumica tvrdi da su joj tokom snimanja spota točili apsent i da je jedva bila pri svesti kada ju je Manson, navodno, silovao. Dodala je i kako je za snimanje spota te pesme doživjela najneprofesionalnije radno okruženje koje je dotad iskusila.

(Kurir.rs/M.J)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

DA LI ZNATE PRAVO IME EVE RAS? Ovo je jedva stalo u ličnu kartu, a JEDNO OD PREZIMENA JOJ JE VAGNER! Glumica otkrila sve detalje  Kurir televizija