Sergej Trifunović žestoko izvređao hrvatsku policiju: Pomenuo je crne uniforme i Loru "Slobodno raspišite još jednu poternicu..."

Svega dan nakon što je prošle godine sud doneo odluku o zabrani ulaska, glumac je podelio objavu u kojoj je splitske policajce upordio sa ustašama, pomenuo crne uniforme, Loru i Blajburg.

Filip Plavčić

Glumac Sergej Trifunović priveden je sinoć na granici sa Hrvatskom, a danas će biti saslušan u Splitu. Nakon niza incidenata koje je prošle godine počinio u Splitu, dobio je zabranu ulaska u Hrvatsku i zemlje Evropske unije.

Printscreen  Glumac počinio niz prekršaja, a sve je počelo tako što nije stavio povodac psu


Međutim, svega dan nakon što je sud doneo tu odluku, glumac je podelio objavu u kojoj je splitske policajce upordio sa ustašama, pomenuo crne uniforme, Loru i Blajburg.


- Hvala hrvatskim policajcima na graničnom prelazu Bajakovo na ljubaznosti i zaista divnom tretmanu. Njihovim kolegama iz Splita za tri hapšenja za 30 sati, psihičko i fizičko zlostavljanje i iznudu od hiljadu i po evra. Nadam se da ćete od tih para sašiti sebi, lepe, crne uniforme po uzoru na Francetićeve i da će vaše majke, na koje se ovim putem poserem po člancima 5,17 i 36, biti konačno zadovoljne svojom primitivnom kopiladi.

Printscreen/Instagram  Sporna objava


Znam da vam je žao što niste stigli da mi otvorite Loru u po noći i pokažete strujomer. Sad, vlaški brabonjci, slobodno raspišite još jednu poternicu.Ako Plenković i Vučić potpišu ugovor o ekstradiciji, naručite moje d*pe poštom. Dotad, vidimo se u Grčkoj. Ako ne, onda u Bleiburgu. Bićemo na identičnim stranama kao onomad - napisao je tada Trifunović.

Obrisao post, ali kasno...


Iako je objavu ubrzo obrisao, glumac nije prestao sa provokacijama, a hrvatska policija je u svom saopštenju nakon današnjeg hapšenja istakla da je ovaj post bio problematičan.

Damir Dervišagić  Obrisao je objavu, ali je trag ostao


Kako su istakli Trifunović je „objavio tekst neprimerenog sadržaja kojim je ujedno na grub način omalovažavao policiju i policijske službenike, navodeći da su splitski policajci iznudili preko hiljadu evra.


On će tokom dana biti doveden u Split na Opšinski prekršajni sud gde ga čeka novo suđenje...

(Kurir.rs/I.M.)