"Uskoro postajem građanin Hrvatske": Sergej Trifunović nakon izrečene kazne u Splitu, imao iznenađujuću poruku!

Podsetimo, glumac je 17. septembra priveden pri pokušaju da pređe granicu iz Srbije i uđe u Hrvatsku, kada ga je, kako tvrdi njegova supruga na vrlo neprijatan način sprovela hrvatska policija

Zorana Jevtić

Sergej Trifunović dobio je šezdeset dana zatvora, koji se neće izvršiti ako u toku jedne godine ne počini isto delo. Kako je rekao, uskoro će postati građanin Hrvatske.

 Nakon što je izišao iz sudnice, Trifunovića je na hodniku dočekao službenik policijske uprave za zakonitost postupanja, pokazao mu značku i rekao mu da pođe s njim.

Dragan Kadić  Sergej Trifunović osuđen je na 60 dana zatvora, uslovno

Zbog čega?‘, upitao je Trifunović, na što mu je službenik kazao: ‘Moramo proveriti jeste li zakonito sada u RH‘.

Trifunović je na to uzvratio: ‘Kako ne bih bio zakonito, kad ste me uhapsili na Bajakovu i doveli?‘

Kako je uhapšen i sproveden za Split, tako mu se računa 59 dana zatvora uslovno.

Mora platiti sudske troškove 150 eura i odrekao se prava na žalbu.

Pasoš mu je vraćen, a za Slobodnu Dalmaciju je rekao da će ionako postati građanin Republike Hrvatske jer mu je supruga Isidora Riječanka.

Podsetimo, glumac je 17. septembra priveden pri pokušaju da pređe granicu iz Srbije i uđe u Hrvatsku, kada ga je, kako tvrdi njegova supruga na vrlo neprijatan način sprovela hrvatska policija, bez objašnjenja.

AP/Darko Vojinović  Sergej Trifunović

Podsetimo, prošle godine je Trifunović bio uhapšen u Splitu, i to zbog napada na službeno lice. Tačnije, zbog vređanja policije i držanja psa bez nadzora.

Protiv Trifunovića je tada, navodno podneta prijava od strane policije zbog vređanja, kao i zbog držanja psa bez nadzora.

Po Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog prekršaja koje je navodno počinio Trifunović može se izreći novčana kazna do 4.000 evra za vređanje službenog lica i do 1.000 evra za držanje psa bez nadzora, preneo je HRT.

(Kurir.rs/SlobodnaDalmacija/M.J)

 BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Sergej Trifunović venčanje  Instagram/whistler_dick