Pečurke punjene pilećom džigericom
Sastojci:
♦ 500 g šampinjona
♦ 400 g pileće džigerice
♦ 50 g dimljene slanine
♦ 100 g sira
♦ 200 ml pavlake
♦ 1 jaje
♦ peršun
♦ 0,5 dl konjaka
♦ 3 čena belog luka
♦ majčina dušica
♦ ulje
♦ so, biber
Priprema:
Pečurkama odstraniti drške i izdubiti ih. Džigericu obariti, pa je oprati u hladnoj vodi i sitno iseckati. Tome dodati usitnjene drške pečurki, iseckan beli luk, peršun, majčinu dušicu, narendani kačkavalj, pavlaku, konjak i jaje. Posoliti, pobiberiti i promešati.
Pečurke puniti filom i ređati ih u nauljenu tepsiju obloženu papirom. Peći 30 minuta na 200 stepeni. Izvaditi tepsiju iz rerne i na svaku pečurku staviti po jedno tanko parče slanine. Peći dok slanina ne porumeni.
NE SMETE DA BUDETE LIČNI NA OVOM MESTU, MORATE DA SE PONAŠATE ODGOVORNO! Predsednik Vučić uputio jasnu poruku građanima (VIDEO)