Profiterole
Sastojci:
(za 20 manjih ili 10 većih krofni)
♦ 35 g puteran
♦ 75 g brašnan
♦ 2 jajan
♦ 1/2 kašičice soli
Priprema:
U šerpu staviti 1,3 dl vode, 30 g putera, so i sačekati da provri. U kipuću vodu dodati brašno i mešati, dok se masa ne ujednači.
Skloniti sa šporeta i dodati jaja. Dobro umešati, da testo bude glatko.Na tepsiju koju ste podmazali s malo ulja ili putera ređati loptice. Peći u rerni, na 210 stepeni, oko 20 min. Nikako ne otvarajte rernu prvih 15 minuta, jer se testo neće podići. Posle 20 minuta izvaditi i ostaviti da se krofnice ohlade.
SLANE profiterole
Preseći krofne i filovati domaćom paštetom, ruskom salatom ili nekim drugim slanim namazom. Ostaviti u frižideru da se ohladi i služiti kao predjelo uz belo vino.
SLATKE profiterole
Krofne filovati filom po želji, posuti šećerom u prahu i služiti.
VUČIĆ PRED VIŠE HILJADA LJUDI NA OTVARANJU DEONICE MORAVSKOG KORIDORA: Nećemo dati zemlju najgorima u ruke! Već sutra od 9 auto-putem do Vrnjačke Banje!