Mornarski stil nikad ne izlazi iz mode, pa stilisti i ovog leta preporučuju komade odeće u teget-beloj kombinaciji

U mornarskom fazonu!
Ako ste prošle godine propustili da nosite prugastu garderobu, ove godine jednostavno ne smete napraviti istu grešku.
Svi mogući stilovi su dozvoljeni, a pruge mogu biti horizontalne, vertikalne ili dijagonalne, u zavisnosti od toga kakvu liniju imate. Ovi modeli su veoma ženstveni i prefinjeni, naglašavaju prednosti i skrivaju nedostatke.

Ovako dizajnirana odeća savršena je za neformalne izlaske, letnja večernja druženja i prilike koje ne zahtevaju eleganciju, dok lepršave, lagane haljine s velikim cvetom na breteli, koje kreatori preporučuju za letnju sezonu, mogu proći i u veoma svečanim varijanama.

Ono što je kod mornarskog stila sjajno, jeste to što je dozvoljeno kombinovanje različitih boja i dezena, s tom što osnovu uvek mora da čini bela, u kombinaciji sa nekom jarkom bojom - crvenom, plavom ili crnom.
Pruge možete nositi kao printove na majicama, suknjama, haljinama ili pantalonama, ali i na detaljima poput nakita, cipela ili torbi.

Ipak, najčešća kombinacija sa kojom nećete pogrešiti su prugasta majica, beli šorts ili pantalone i neki zlatni ili crveni detalj, koji će učiniti da ova kombinacija bude veoma elegantna.
Za savršen letnji osećaj nabacite šešir sa velikim obodom i sunčane naočare - i uživajte u vrelim letnjim danima!