Letnji kolač s jabukama
Sastojci:
♦ 2 kesice šlaga
♦ 300 g šećera
♦ 2 kesice pudinga od vanile
♦ 400 g keksa
♦ 1 kg jabuka
♦ 600 ml vode
♦ 250 ml mleka
Priprema:
Krupno narendati jabuke, dodati šećer i 400 ml vode i prodinstati. Preostalih 200 ml vode dodati u sud s praškom za puding. Posle desetak minuta kuvanja u jabuke, uz neprekidno mešanje, dodati smesu pudinga i vode, a kada puding dobije potrebnu gustinu, skloniti ga sa šporeta.
U vatrostalnu činiju poređati keks i na njih fil od jabuka s pudingom. Postupak ponoviti još dva puta.
Mikserom dobro umutiti mleko i šlag, pa time ukrasiti ohlađeni kolač.
PREDSEDNIK VUČIĆ SA PREDSEDNICOM SAVETA ZA DUALNO OBRAZOVANJA ŠVAJCARSKE: Ključna uloga u smanjenju stope nezaposlenosti