Pripremite začine za zimu
Ukusno jelo uz malo truda.
Na pijacama za vreme leta začinsko bilje predivnih mirisa i neodoljivih ukusa mami nas sa svih strana. Razna jela i salate dopunjavamo divnim iseckanim zelenim listićima i tada i ne razmišljamo da ove biljke imaju „rok trajanja“.
Kad im je sezona, oduševljeno ih koristimo u brojnim jelima, ne znajući da je i zimi, kad nije moguće ubrati ih u bašti, a mogu se kupiti samo osušene, takođe moguće uživati u njihovom svežem ukusu. Sve što vam je potrebno su biljke, maslinovo ulje, kalup za pravljenje leda, nož i zamrzivač.
A postupak je sledeći: izaberite začine koje želite, sitno ih naseckajte i rasporedite u kalupu za pravljenje leda. Otprilike dve trećine kockice kalupa napunite isitnjenim biljem i preko toga sipajte ekstra devičansko maslinovo ulje ili istopljeni maslac.
Tako napunjen kalup stavite u zamrzivač i u toku samo jedne noći imaćete kockice spremne za ubacivanje u šerpu s jelom. Ledene kockice izvadite iz kalupa i složite u najlon kesice, na kojima treba napisati koja biljka se u njima nalazi.
Na ovaj način čuva se svežina biljaka i svi korisni sastojci koji se gube sušenjem.
Savetujemo da ovako pripremate samo „tvrđe“ biljke, kao što su ruzmarin, žalfija, timijan, origano i peršun, jer se te biljke mogu kuvati zajedno s jelom.
Aromatične biljke koje se dodaju kad je jelo već kuvano, kao što su nana i bosiljak, ipak nemojte na ovaj način pripremati za zimu jer im se ukus veoma promeni.
NA ISTOM ZADATKU Vučić ih uċutkao rezultatima, pa potegli ljubitelje stranih para CRTU da vređa! Vlast nazvali ološem i udaraju najniže - NA PREDSEDNIKOVOG SINA