Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 120 g bele (ili tamne) čokolade
  • 120 g kremastog sira

Priprema:

1. Odvojiti belanca od žumanaca, pa belanca staviti u frižider. Zagrejati rernu na 170 stepeni, a čokoladu otopiti na pari. Belanca umutiti u gust sneg, a žumanca mutiti odvojeno.

2. Otopljenu čokoladu pomešati s krem-sirom dok se ne dobije ravnomerna smesa, zatim dodati žumanca, pa belanca.

3. Nauljiti papir za pečenje stavljen u kalup za kolač i preko njega sipati smesu. Kalup staviti na veći pleh za pečenje u koji se sipa vrela voda i sve pažljivo staviti u rernu.

4. Kolač prvo peći 15 minuta na 170 stepeni, zatim još 15 minuta na 160 stepeni, a zatim isključiti rernu i u njoj ostaviti kolač da se peče još 15 minuta.

Kurir.rs/ Foto: Shutterstock