Dezinfikujte dasku za seckanje namirnica
Zbogom bakterijama.
Dasku za seckanje koristimo svaki dan, na njoj sečemo sve - od povrća do mesa, a da bismo izbegli skupljanje bakterija i neprijatnih mirisa, osim pranja deterdžentom, s vremena na vreme treba je temeljnije očistiti.
1. Najlakši način da se rešite mrlja jeste da na dasku nanesete so, a potom polovinom limuna dobro istrljajte površinu. Ostavite da limun deluje 10 minuta i isperite vrućom vodom. Daska će biti dezinfikovana i imaće prijatan miris.
2. Soda bikarbona je savršen saveznik u borbi protiv neprijatnih mirisa. Napravite pastu od kašičice vode, kašičice soli i kašičice sode, pa je nanesite na dasku, ostavite da deluje 15 minuta i isperite vrućom vodom.
3. Ako želite da se rešite bakterija poput ešerihije koli ili salmonele, dasku operite sirćetom i nakon 10 minuta isperite vrelom vodom. Postupak će biti efikasniji ako dasku pospete soda bikarbonom i sirćetom i ostavite da deluje 10 minuta pre nego što je isperete.
"NEĆU DA OLOŠ UPRAVLJA SRBIJOM" Vučić: Podigli smo zemlju iz potpune propasti, kao feniks iz pepela! Kažem vam - prekinite, o prelaznoj vladi se neće odlučivati