Kuvanim vinom protiv dosadne prehlade
Ukusno i zdravo.
Jedno od popularnih pića tokom hladnih zimskih dana svakako je kuvano vino. Uživanje u ovom napitku donosi zadovoljstvo i okrepljenje od hladnoće.
A da li ste znali da ono ima nekoliko zdravstvenih prednosti, naravno samo ako se konzumira u umerenim količinama?
Kuvano vino se već godinama koristi kao vrlo delotvoran lek protiv prehlade i snižavanja visoke temperature. Zato, ukoliko vam curi nos, popijte jednu čašu, a u to, po želji, možete dodati nekoliko zrna bibera.
Kako se priprema:
♦ 1 l crnog vina n 150 g smeđeg šećera
♦ 1 štapić cimeta n 8 karanfilčića
♦ 1 kašika nasečene kore narandže ili limuna
Stavite vino, cimet i karanfilčiće da se kuvaju. Kad provri, dodajte šećer, koricu narandže i kuvajte još dva-tri minuta. Poslužite vruće u vatrostalnim čašama. Ako je vino kiselije, povećajte količinu šećera.
NIMALO SE NISMO UPLAŠILI SILEDŽIJA, NE DAMO IM SRBIJU! Vučić se obratio građanima: Srbiju im nećemo dati nizašta na svetu, jer Srbiju volimo više od svega