Stari hleb ne mora da se baci
Znate li koliko hleba bacate u smeće? Mi znamo! Previše.
Uzmite u obzir da je bačeni hleb ujedno i bačeni novac. Sledeći saveti pomoći će vam da doskočite ovoj lošoj navici.
Zamrznite ga
Hleb star nekoliko dana u zamrzivaču može da izdrži i do tri meseca. Nakon što ga izvadite, premažite ga s malo vode ili ulja i zagrejte u rerni ili mikrotalasnoj. Korica će biti hrskava, a iznutra će biti topao i mekan. Ovo je idealno rešenje kad vam treba hleb a obližnja pekara je zatvorena.
Stari hleb idealan je dodatak musakama s mesom, pečurkama i povrćem. Izrežite hleb na šnite ili kockice, prelijte ga velikom čašom mleka i po njemu rasporedite tikvice, sir, pečurke, patlidžane, povrće ili meso. Prelijte prelivom od mleka, jaja i začina i pecite u rerni oko pola sata.
Francuzi su od ovog dodatka napravili specijalitet. Naseckajte stari hleb na kockice, osušite ih i dodajte u supu umesto testenine.
Domaće hlebne mrvice zdravije su i jeftinije od kupovnih. Stari hleb zapecite u rerni dok se potpuno ne stvrdne i zatim ga izmrvite rukom, štapnim mikserom ili u blenderu.
Stari hleb bolji je izbor za ovo jelo jer bolje za sebe veže ostale sastojke od mekanog. Natopite ga maslinovim uljem i pospite željenim začinima i belim lukom. Zapecite ga u rerni i nakon toga na njega stavite iseckani paradajz, pršutu, sir, salatu ili neki ukusan namaz.
"SRBIJU I NJEN RAZVOJ NE SMEMO DA ZAUSTAVIMO" Oglasio se Vučić i poslao snažnu poruku: "Daću sve od sebe u naredne dve godine..." (VIDEO)