Neka testenina bude ukusnija
![](/img/placeholders/placeholder-kurir.png)
Ako vam testenina ne ispada ukusno onoliko koliko biste želeli, verovatno pravite greške ili preskačete neke veoma bitne korake u pripremi.
Šta ne treba raditi
♦ Nikad ne lomite špagete da bi stale u lonac. Bolje pustite da vire dok se malo ne opuste, pa ih lagano potopite do kraja i promešajte.
♦ Nije dobro da u vodu za kuvanje testenine dodajete ulje, jer ne želite da se lepi. Testenina će tako biti masnija i sos se kasnije neće upiti u nju.
♦ Nemojte dugo da ispirate testeninu nakon kuvanja, jer ćete isprati i ukus. Dovoljno ju je kratko provući kroz mlaz hladne vode.
Šta treba raditi
♦ Za kuvanje testenine uvek koristite veće šerpe. Dobro je i kad su lagane, jer će voda ponovo brzo proključati kad u nju ubacite testeninu.
♦ Vodu posolite tek kad proključa, jer će testenina tako biti najukusnija.
♦ Testeninu promešajte čim je ubacite u šerpu i nekoliko puta tokom kuvanja da se ne zalepi za dno.
♦ Ako na pakovanju piše da testenina treba da se kuva deset minuta, probajte je dva minuta manje. Sveža testenina isplivaće na površinu čim bude gotova.
ZELENSKI ODBIO DA POTPIŠE TRAMPOVU PONUDU: „Taj dokument nije spreman, ne štiti Ukrajinu“! Poljski premijer uputio HITAN apel Evropljanima (VIDEO)