Oprezno s čokoladom!
Istraživanja su dokazala da crna čokolada smanjuje rizik od nastanka raznih bolesti, uključujući srčani i moždani udar, reguliše nivo holesterola, efikasna je i u regulaciji krvnog pritiska i ublažava simptome hroničnog kašlja.
Ipak, bez obzira na sve te zdravstvene prednosti, nije dobra za svakoga, pa bi neke osobe trebalo da je se klone, prvenstveno oni koji su osetljivi na kofein koji izaziva probleme sa spavanjem, anksioznost i trnce u telu. Ako imate problema sa bubrezima, čokoladu jedite što manje jer sadrži oksalnu kiselinu, koja povećava rizik od nastanka bubrežnog kamenca, a ako često patite od glavobolja takođe je zaobilazite jer sadrži tiramin, materiju koja kod nekih osoba pogoršava simptome migrene.
A ako baš nikako ne možete bez ove poslastice, birajte onu koja u sebi sadrži najmanje 70% kakaoa i konzumirajte je u umerenim količinama kako ne biste naškodili zdravlju.
VUČIĆ PRED VIŠE HILJADA LJUDI NA OTVARANJU DEONICE MORAVSKOG KORIDORA: Nećemo dati zemlju najgorima u ruke! Već sutra od 9 auto-putem do Vrnjačke Banje!