HIT: Do kože i mesa bez klanja stoke
Nova tehnika
Kompanija, koja je pod kontrolom milijardera Pitera Tila i Li Ka Šinga, jednog od najbogatijih stanovnika Azije, saopštila je da je „izumela način stvaranja tkiva zasnovan na bioprintingu - 3D spajanju tkiva pomoću kompjuterskih procesa“.
Bolja alternativa
- S obzirom na to da je stočarstvo najveći potrošač vode i zemljišta i jedan od glavnih razloga za promenu klime, vreme je da se potraže drugi načini dobijanja mesa i kože - rekao je Andraš Forgač, direktor kompanije.
On je dodao da je njihov cilj da naprave kožu koja može da se koristi za proizvodnju odeće, obuće i nameštaja, a da se zbog nje ne ubijaju životinje.
- Dugoročni plan je proizvodnja mesa koje je zdravije, sigurnije, a ne zahteva povređivanje životinja - objašnjava Forgač.
Prvi hamburger
JELO BEZ UKUSA
Prošlog leta naučnici su u laboratoriji od matičnih ćelija napravili hamburger. Napravio ga je profesor Mark Post, a zatim ga je ispržio i ponudio na degustaciju. Ljudi koji su ga probali nisu bili oduševljeni ukusom.
Prvi hamburger
JELO BEZ UKUSA
Prošlog leta naučnici su u laboratoriji od matičnih ćelija napravili hamburger. Napravio ga je profesor Mark Post, a zatim ga je ispržio i ponudio na degustaciju. Ljudi koji su ga probali nisu bili oduševljeni ukusom.
ZA SVOJ NAROD SRPSKI, ZA SESTRE I BRAĆU! Ljudi igraju kolo, ori se pesma - Beograd u znaku svenarodnog sabora (FOTO/VIDEO)