MrBeast je prvi put postao najpraćeniji pojedinac na YouTube, čime je ušao u istoriju. Njegov uspeh pokazuje koliko je YouTube postao važna platforma za stvaranje sadržaja i uticaja.

MrBeast, kome je pravo ime Džejmes Stiven Donaldson, postao je najpraćeniji Jutjuber , prestigavši indijsku muzičku izdavačku kuću T-Series. Njegov kanal zabeležio je rekordni dnevni porast pretplatnika, a trenutno broji 271 miliona pretplatnika. MrBeast je poznat po svojim viralnim video izazovima i velikodušnom deljenju novca ili stvari.

Ko je MrBeast

MrBeast je svoj prvi video na You Tube objavio sa samo 13 godina. Nakon nekoliko godina pokušaja da pobedi algoritam platforme, konačno je pronašao svoju nišu u stvaranju viralnih video izazova. Njegova popularnost eksplodirala je 2017. godine kada je snimio video u kojem broji do 100.000.

"Radije bih bio siromašan nego radio bilo što drugo osim na YouTube," rekao je MrBeast svojoj majci kada se odlučio da se ispiše s koledža i posvetiti se stvaranju sadržaja na YouTube.

Uspeh mu je doneo i veliku zaradu. Prema podacima Forbsa, bio je najuspešniji digitalni kreator u 2023. godini, s procenjenom bruto zaradom od 82 miliona dolara.

Njegovi video snimci su spektakularni: organizovao je takmičenje u kom je po jedan učesnik bio iz svake zemlje sveta, svoju verziju takmičenja iz serije "Squid game", čak je proveo i zakopan ispod zemlje 7 dana.

Kurir.rs/Blic