OVAJ POPULARNI GOOGLE CHROME DODATAK JE NEBEZBEDAN: Uklonite ga odmah, i to iz više razloga!
Foto: Shutterstock

sigurnost

OVAJ POPULARNI GOOGLE CHROME DODATAK JE NEBEZBEDAN: Uklonite ga odmah, i to iz više razloga!

Tech -

Istraživači iz Synopsysovog Centra za istraživanje sajber bezbednosti (CyRC) upozorili su na ranjivost koju su otkrili u dodatku za Google Chrome, EmailGPT, popularnom AI pomoćniku koji olakšava korisnicima pisanje emailova u Gmailu.

EmailGPT koristi OpenAI GPT modele da pomogne korisnicima u pisanju emailova u Gmailu. Korisnici mogu da dobiju predloge generisane veštačkom inteligencijom prilikom pisanja emailova slanjem upita i konteksta.

Ranjivost koju su otkrili istraživači mogla bi omogućiti napadačima da manipulišu uslugom i ugroze osetljive informacije, izazovu finansijske gubitke, ali i da dovedu do uskraćivanja usluge.

OpenAI, chatbot, Četbotovi, Veštačka Inteligencija
foto: Shutterstock

Prilikom slanja zlonamernog upita, sistem obezbeđuje tražene podatke, što ga čini ranjivim na eksploataciju od strane bilo koga ko ima pristup usluzi. Ranjivost ima CVSS ocenu 6,5, što ukazuje na srednji nivo ozbiljnosti.

CyRC je više puta pokušao da kontaktira programere, ali nije dobio odgovor u predviđenom roku od 90 dana. Shodno tome, CyRC je savetovao korisnike da odmah uklone EmailGPT i tako izbegnu moguće rizike jer trenutno nema drugog rešenja.

Izvor: Informacija/Kurir/Darko Mulic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track