ELON MUSK PRORIČE BUDUĆNOST: Telefoni će zastareti, ostaće samo...
Foto: Shutterstock

PONOVO ŠOKIRA

ELON MUSK PRORIČE BUDUĆNOST: Telefoni će zastareti, ostaće samo...

Tech -

Elon Musk je hrabro izjavio da će budućnošću dominirati korisnici Neuralinka, potencijalno eliminišući svaku potrebu za telefonima. Odgovarajući na parodiju o sebi na X-u, Musk je twittovao: „U budućnosti neće biti telefona, samo Neuralinkovi“, ističući svoju viziju tehnologije čipova za mozak

Twitt je usledio nakon što je korisnik podelio sliku Muska generisanu veštačkom inteligencijom kako drži telefon sa dizajnom neuronske mreže na čelu, pitajući ga da li bi ljudi instalirali Neuralink interfejs da kontrolišu svoje uređaje misaono.

Neuralink
foto: Shutterstock

Neuralink, Muskova ambiciozna neurotehnološka firma, nedavno je obeležila značajnu prekretnicu implantacijom svog moždanog čipa u čoveka po prvi put. Pacijent, 29-godišnji Noland Arbo, ostao je paralizovan od ramena nadole nakon nesreće pre osam godina.

Arbo je podvrgnut revolucionarnoj operaciji 28. januara i pokazao je obećavajuće znake oporavka samo dva dana nakon operacije. Kako je njegova operacija dostigla granicu od 100 dana, Neuralink je detaljno opisao svoj napredak u opsežnom postu na blogu, a Musk je kroz različite twittove podelio ažuriranja o Arboovom oporavku i napredovanju.

Neuralink sada traži drugog učesnika za svoja klinička ispitivanja. Novi učesnik će takođe koristiti čip mozga da svojim umom kontroliše računar i telefon. Musk je ovo objavio na X mreži, navodeći: „Neuralink prihvata prijave za drugog učesnika. Ovo je naš kibernetički moždani implantat Telepatije koji vam omogućava da kontrolišete svoj telefon i računar samo razmišljanjem".

- Niko bolji od samog Nolanda (@ModdedKuad) koji će podeliti prvo iskustvo", izjavio je Musk.

Neuralink je takođe objavio video Arboa, ohrabrujući pojedince sa kvadriplegijom da se pridruže njihovom kliničkom ispitivanju. Video prikazuje njegov napredak kao prvog pacijenta u ispitivanju na ljudima.

Arbo je podelio svoje iskustvo o tome kako je Neuralink transformisao svoju sposobnost da se bavi aktivnostima koje voli, kao što je igranje šaha. "To je ludo, tako kul. Srećan sam što sam deo ovoga. Čini mi se da svaki dan učim nešto novo. Ne mogu da opišem koliko je super moći ovo da uradim", rekao je on u videu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track