WHATSAPP OMOGUĆIO NEŠTO ŠTO VEĆINA VEĆ IMA: Gigant je čuo šta korisnici žele - konačno!
Foto: Profimedia

nova funkcija

WHATSAPP OMOGUĆIO NEŠTO ŠTO VEĆINA VEĆ IMA: Gigant je čuo šta korisnici žele - konačno!

Tech -

WhatsApp je čuo vapaje za oštrijim slikama i video snimcima, konačno nova funkcija!

WhatsApp unapređuje svoju igru novom podrazumevanom postavkom za slanje fotografija i video zapisa visokog kvaliteta.

WhatsApp
foto: Shutterstock

Kako je izvestila Android policija, popularna aplikacija za razmenu poruka uvodi novu funkciju koja vam omogućava da postavite „HD“ kao podrazumevani kvalitet za otpremanje fotografija i video zapisa. To znači da nećete morati ručno da birate HD svaki put kada delite medije, čineći deljenje visokog kvaliteta manje gnjavažom.

Ranije su, kao alternativu, neki korisnici morali da prilože medije kao dokumente da bi izbegli kompresiju WhatsApp-a. Ovo nezgrapno rešenje dodalo je dodatne korake onome što je trebalo da bude jednostavan proces.

Najnovije ažuriranje eliminiše potrebu za tim zaobilaznim rešenjima, osiguravajući da vaši dragoceni trenuci budu očuvani u visokom kvalitetu. Kompanija je radila na ovoj mogućnosti već neko vreme, a Meta je lansirala HD deljenje fotografija prošlog avgusta. Medijske datoteke poslate na ovaj način označene su oznakom HD u donjem levom uglu. Kasnije, Meta je proširio funkciju tako da uključuje i HD video deljenje.

Mobilni Telefon, Fotografije
foto: Shutterstock

Iako HD nije potpuno bez gubitaka, to je veliki korak u odnosu na uobičajenu kompresiju WhatsApp-a. Ta zloglasna kompresija često je uništila kvalitet slike i videa, pretvarajući uspomene u katastrofe sa pikselima. Ovo ažuriranje osigurava da se vaši dragoceni trenuci dele sa mnogo boljom jasnoćom.

Android policija je primetila novo podrazumevano podešavanje u beta verziji 2.24.13.10 WhatsApp-a. Ovo sugeriše da će ova funkcija uskoro biti dostupna širom sveta, prelazeći dalje od faze testiranja.

WhatsApp
foto: Printscreen Android Central

Da biste proverili da li već imate pristup njemu, idite na podešavanja aplikacije, a zatim otvorite Skladište i podaci > Kvalitet otpremanja medija.

Ovo ažuriranje je mešovit "poklon" za korisnike WhatsApp-a. Iako će mnogi slaviti kristalno jasan kvalitet HD otpremanja, WhatsApp upozorava da ove datoteke koriste više propusnog opsega i prostora za skladištenje u poređenju sa standardnim opcijama. Međutim, za one koji daju prednost netaknutim fotografijama i video zapisima u odnosu na čuvanje podataka, dodatna upotreba podataka je mala cena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja