ČETBOTOVI KOJI IMITIRAJU GLASOVE POZNATIH LIČNOSTI: Novi GUGLOV PROJEKAT omogućuje RAZGOVORE SA SLAVNIM ZVEZDAMA!
Foto: Shutterstock

budite deo šoubiznisa

ČETBOTOVI KOJI IMITIRAJU GLASOVE POZNATIH LIČNOSTI: Novi GUGLOV PROJEKAT omogućuje RAZGOVORE SA SLAVNIM ZVEZDAMA!

Tech -

Google radi na novom AI projektu koji će omogućiti korisnicima da kreiraju svoje lične četbotove. Ovaj projekat, nazvan Google Gems, predstavlja prilagođenu verziju Gemini-ja koja je namenjena specifičnim zadacima i različitim potrebama korisnika. Ideja je da četbotovi mogu da imitiraju poznate ličnosti.

Novi projekat
Novi projekatfoto: Shutterstock

Prilagođeni četbot može biti kreiran unošenjem detalja kao što su fizički izgled i ličnost. Ova funkcionalnost biće isključivo za zabavu, gde korisnici mogu da vode razgovore sa likovima po svom izboru.

Izveštaj takođe navodi da bi Google mogao da sarađuje sa influenserima na društvenim mrežama kako bi kreirali četbotove koji će ih imitirati. Iako će AI projekat možda u početku biti pušten kao samostalna funkcija, kompanija navodno razmatra integraciju sa YouTube-om u budućnosti.

Rastući interes tehnološkog giganta za personalizovane četbotove mogao bi da bude pokušaj da se takmiči sa Meta Celebrity AI četbotovima i Character.ai verzijom prilagodljivih četbotova. Meta AI sposobnosti mogu da imitiraju poznate ličnosti kao što je Snoop Dogg, dok Character.ai omogućava kreiranje TV likova i imitiranje njihovog stila odgovora.

Novi projekat Gugla
Novi projekat Guglafoto: Shutterstock

Dok Google pokušava da pruži sličnu uslugu, korisnici su do sada pokazali mlako interesovanje za ove vrste četbotova.

Google još nije potvrdio novi AI projekat niti njegov datum izlaska, ali bi bilo sigurno reći da će prvo biti testiran u Google Labs-u pre nego što eksperimentalni proizvod bude spreman za puštanje.

(Kurir.rs/Telegraf/M.J)

Bonus video:

02:35

PUŠKICE ODLAZE U ISTORIJU, STIŽE MNOGO NAPREDNIJE SREDSTVO! Nemoguće utvrditi da li je zadatak napisao učenik ili telefon?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track