PET NOVIH FUNKCIJA PREMIUM PRETPLATNIKA YOUTUBE-A: Kompanija najavila uvođenje veštačke inteligencije i olakšica korisnicima
Foto: Shutterstock

2 su dostupne

PET NOVIH FUNKCIJA PREMIUM PRETPLATNIKA YOUTUBE-A: Kompanija najavila uvođenje veštačke inteligencije i olakšica korisnicima

Tech -

YouTube je najavio uvođenje pet novih funkcija namenjenih Premium pretplatnicima. Dve funkcije su već sada dostupne, dok su tri u eksperimentalnoj fazi i mogu se omogućiti po želji.

Youtube
foto: Shutterstock

Jedna od najzanimljivijih novih funkcija je "skok napred", koja koristi veštačku inteligenciju za identifikaciju "najboljih" delova video snimaka. Kada dvaput dodirnete ekran za preskakanje od 10 sekundi, sada možete skočiti direktno na najzanimljiviji deo videa. Ova funkcija je trenutno dostupna za Android korisnike, a uskoro će biti dostupna i za iOS.

Za korisnike koji preferiraju multitasking, YouTube je omogućio sliku u slici za YouTube Shorts. Premium pretplatnici na Androidu sada mogu gledati Shorts dok koriste druge aplikacije.

Youtube, Virtuelna Stvarnost
foto: Shutterstock

Još jedna eksperimentalna funkcija je pametno preuzimanje za Shorts, koja omogućava automatsko preuzimanje novih Shorts video zapisa na vaš uređaj, omogućavajući gledanje bez internet konekcije.

YouTube je takođe vratio svoju konverzacijsku veštačku inteligenciju na Android uređaje. Kada je dostupna, AI će se pojaviti ispod video zapisa putem dugmeta "pitaj". Korisnici mogu postavljati pitanja i tražiti sličan sadržaj dok gledaju video.

Youtube
foto: Shutterstock

Na kraju, YouTube je uveo novu stranicu za gledanje kao eksperimentalnu funkciju za Premium pretplatnike na web verziji. Cilj ove promene je olakšavanje pronalaženja novih video zapisa i interakcije sa komentarima.

(Kurir.rs/Telegraf/I.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track