WHATSAPP UVODI NOVU OPCIJU KOJA ĆE VAM OLAKŠATI ŽIVOT: Ima veze s veštačkom inteligencijom i mnogi će biti oduševljeni
Foto: Shutterstock

AI

WHATSAPP UVODI NOVU OPCIJU KOJA ĆE VAM OLAKŠATI ŽIVOT: Ima veze s veštačkom inteligencijom i mnogi će biti oduševljeni

Tech -

Meta je trenutno u fazi izrade generatora slika za aplikaciju WhatsApp. U pitanju neće biti običan AI generator slika, WhatsApp će nuditi stvaranje personalizovanih slika koje liče - na vas. Da biste koristili ovu opciju, moraćete Meta AI-u ustupiti svoje fotografije za analizu.

Mogućnost ne očekujemo uskoro

WhatsApp će veštačku inteligenciju koristiti kako bi pomogao u rešavanju dileme odabira profilne slike za pojedine društvene mreže. U WhatsApp Beti za Android (2.24.14.7) postoji mogućnost stvaranja AI generisanih slika vas samih. Ako vaša fotografija za CV nije dovoljno formalna, AI će moći da je popravi i prilagodi.

WhatsApp
foto: Shutterstock

Kako biste mogli da koristite ovu mogućnost, moraćete da prenesete nekoliko referentnih fotografija svog lica. Meta AI chatbot će tada stvoriti nove slike koje će vas "zamisliti" u različitim okruženjima. Sve to zvuči kao personalizovani AI generator slika ugrađen direktno u WhatsApp, a slike bi trebalo da možete da šaljete u razgovorima poput stikera u individualnim i grupnim razgovorima.

Međutim ova AI generisana opcija fotografija verovatno neće stići uskoro. Uvođenje Meta chatbota još uvek je sporo, čak i unutar podržanih regija.

(Kurir.rs/ Index.hr/ L. S.)

Bonus video:

03:15

SKAJ APLIKACIJA UVAŽENA KAO DOKAZ NA SUĐENJU BELIVUKU! Advokat: Čini mi se da je to jedini dokaz u vezi sa optužnjem

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja