Siri će konačno postati bolja ali tek na proleće 2025. kada Apple učini svoj Apple Intelligence AI sistem dostupnim svima putem ažuriranja za iOS 18.4.

U najnovijem Power On biltenu je otkriveno da će vodeće AI funkcije biti dostupne tek sledeće godine i da danas sve što Apple radi - radi mnogo konkretnije nego ranije.

shutterstock-siri-2.jpg
Shutterstock 
foto: Shutterstock

Apple redovno deli svoje nove funkcije po delovima, u tačkama ažuriranja, preko svojih operativnih sistema.

Tako je moguće, na primer, da će Siri dobiti mogućnost (preko Apple Intelligence-a) da radi stvari u vaše ime kao što je iskopavanje vaše lične karte iz vaše biblioteke od 20.000 fotografija duboko zakopanih u Fotografijama i kopiranje broja vaše vozačke dozvole da biste ušli u online obliku, ali generisanje emodžija sa veštačkom inteligencijom ili funkcije pomoći pri pisanju još neće biti spremne.

shutterstock-siri-1.jpg
Shutterstock 
foto: Shutterstock

Šta dolazi prvo trebalo bi da postane jasnije kako beta verzije iOS-a 18 počnu da uključuju funkcije kasnije ove godine i kada se pristupi izdavanju 18.4.

U međuvremenu, ove jeseni se očekuju funkcije poput ChatGPT integracije, novog Siri interfejsa koji odbacuje staru kružnu grafiku za pulsirajuću dugu oko unutrašnjeg okvira ekrana, i dublje poznavanje proizvoda koje omogućava Siri da vam pruži osnovnu tehničku podršku.

shutterstock-1241176336.jpg
Shutterstock 
foto: Shutterstock

Takođe, Apple-ov plan veštačke inteligencije očigledno uključuje one AirPods sa ugrađenim kamerama o kojima se s vremena na vreme pojavljuju glasine, kao što je prošlonedeljne glasine analitičara lanca snabdevanja Ming-Chi Kuoa, rekavši da će imati infracrvene senzore i da će se koristiti zajedno sa Vision Pro, za detekciju pokreta.

Opisano je i nešto slično Metinim Ray-ban naočarima - na primer, veštačka inteligencija bi mogla da obradi slike, iz njih da opiše stvari u vašem okruženju ili da vam pomogne da se krećete dok hodate. Ovi novi AirPods Pro, možda su udaljeni samo dve generacije.