POLICIJA ŽELI BESPLATAN PRISTUP SVIM ONLYFANS NALOZIMA: Objasnili i zašto!
Foto: Shutterstock

bezbednost

POLICIJA ŽELI BESPLATAN PRISTUP SVIM ONLYFANS NALOZIMA: Objasnili i zašto!

Tech -

Policija tvrdi da im je potreban besplatan pristup OnlyFans nalozima, a objasnili su i zbog čega.

Istražitelji upozoravaju da platforma, sa sa sedištem u Velikoj Britaniji, koju prvenstveno koriste seksualni radnici, možda ne prijavljuje sve materijale o seksualnom zlostavljanju dece (CSAM) na sajtu, prenosi Rojters.

OnlyFans
foto: Shutterstock

Policijski istražitelji tvrde da pojedinačni nivoi pretplate, koje kreatori koriste za prikupljanje novca, ometaju njihove napore da dobiju precizniju sliku situacije.

"Ne radi se o samo jednom paywallu. To je paywall za svakog pojedinačnog OnlyFans kreatora. Osim toga, izuzetno je teško dobiti sadržaj koji se nalazi iza OnlyFans paywalla", kaže direktor forenzičkih konsultanata Trej Amik.

Rojters je otkrio da je od 30 slučajeva koje je novinska agencija pregledala u vezi sa CSAM-om na OnlyFans-u, više od polovine rezultiralo hapšenjima, a tri su završila krivičnim presudama.

OnlyFans
foto: Shutterstock

Nacionalni centar za nestalu i eksploatisanu decu (NCMEC), neprofitna organizacija koju je osnovao Kongres 1984. godine, ima "pun pristup" nalozima, prema portparolu OnlyFansa. Kompanija takođe svesno omogućava policiji pristup većini podataka, uključujući sadržaj i direktne poruke.

Međutim, to važi samo za naloge koji su pod aktivnom istragom. Svi drugi neoznačeni nalozi ostaće zaštićeni, otkriva Rojters. To je nerešiva zagonetka. S jedne strane, ključno je da se deca zaštite od eksploatacije. S druge strane, davanje neograničenog pristupa policiji platformi na kojoj korisnici plaćaju za lascivni sadržaj, postavlja jasna pitanja o privatnost.

Izvor: B92/Kurir/Darko Mulic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track