GOOGLE ZARATIO SA MICROSOFTOM: Tvrde da se ponašaju monopolski, a sukob stiže nakon nagodbe od 20 miliona evra
Foto: Shutterstock

sprečavanje prakse licenciranja

GOOGLE ZARATIO SA MICROSOFTOM: Tvrde da se ponašaju monopolski, a sukob stiže nakon nagodbe od 20 miliona evra

Tech -

Razlog sukoba sa Google-om je to što je Microsoft postigao dogovor sa trgovinskim telom CISPE (provajderi infrastrukturnih cloud usluga u Evropi) o rešavanju antimonopolske žalbe.

Google će razmotriti druge opcije u svojoj borbi protiv Microsoftovih praksi licenciranja, rekao je u sredu šef Google Cloud-a Amit Zavery.

Cloud
foto: Shutterstock

Komentari su usledili nakon što je Microsoft postigao dogovor sa trgovinskim telom CISPE o rešavanju antimonopolske žalbe potonjeg u vezi sa praksama licenciranja u Cloudu.

Mnoga regulatorna tela su otvorila istrage o Microsoftovoj praksi licenciranja i nadamo se da će postojati pravna sredstva za zaštitu tržišta Clouda od Microsoftovog antikonkurentskog ponašanja, rekao je Zavery.

Microsoft
foto: Shutterstock

"Istražujemo naše mogućnosti da nastavimo da se borimo protiv Microsoftovog antikonkurentnog licenciranja kako bismo promovisali izbor, inovacije i rast digitalne ekonomije u Evropi".

CISPE je tvrdio da ponašanje Microsofta šteti evropskom Cloud ekosistemu i lišava klijente izbora u njihovoj Cloud primeni. U februaru je trgovinsko telo objavilo da je započelo razgovore sa Microsoftom za rešavanje problema, što je sada dovelo do nagodbe od 20 miliona evra (21,7 miliona dolara).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track