TRAMP ŽELI ZAKERBERGA U ZATVORU: "Goniću izborne prevarante na nivoima koji do sada nisu viđeni"
Foto: EPA/Peter Foley, Shutterstock

Politička Netrpeljivost

TRAMP ŽELI ZAKERBERGA U ZATVORU: "Goniću izborne prevarante na nivoima koji do sada nisu viđeni"

Tech -

Tramp preti izvršnom direktoru Mete Marku Zakerbergu i njegovim istomišljenicima.

Ako Donald Tramp bude ponovo izabran za predsednika, on će imati dugu listu neprijatelja koje želi da vidi u zatvoru - to očigledno uključuje i generalnog direktora Mete i osnivača Facebooka Marka Zakerberga.

Mark Zakerberg
foto: CQ-Roll Call / ddp USA / Profimedia

"Sve što mogu da kažem je da ćemo, ako budem izabran za predsednika, goniti izborne prevarante na nivoima koji do sada nisu viđeni, i da će oni biti poslati u zatvor na duge periode", napisao je Tramp u utorak na svojoj Truth Social platformi. "Već znamo ko ste. Ne radite to Zakerbaksi, budite oprezni!"

Tramp je aludirao na ranije vesti o organizaciji koja je povezana sa Zakerbergom, koja je dala milione nestranačkih grantova lokalnim izbornim odborima 2020. kako bi mogli da vode izbore tokom pandemije.

Konzervativci poput Trampa lažno su optužili Zakerberga da ovim donacijama pokušava da utiče na predsedničke izbore 2020. protiv Trampa, nazivajući ih "Zuckerbucks".

Donald Tramp
foto: Shutterstock

Nakon ovih lažnih pritužbi, Federalna izborna komisija je ispitala stvar i oslobodila Zakerberga i njegovu suprugu Prisilu Čen od bilo kakvog pogrešnog delovanja.

Tramp već nekoliko godina gaji ljutnju prema Zakerbergu, navodi Business Insider. Jedan od razloga za njegov gnev je to što je Facebook izbacio Trampa sa svoje platforme nakon nereda 6. januara 2021.

Ako Tramp bude svoje pretnje sproveo u delo, Zakerberg bi mogao da završi u zatvoru zbog izmišljenih optužbi za izbornu prevaru.

Izvor: B92/Kurir/Darko Mulic

Bonus video:

03:22

AKO TREBA, TRAMP ĆE POLOŽITI ZAKLETVU IZ ZATVORA Vuković: On su u ovakvim situacijama snalazi kao riba u vodi, AMERIKA PODELJENA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track