NAPADNUT DISNEY: Šuška se da su hakeri naneli ozbiljan udarac kompaniji, a ovo bi mogle biti posledice
Foto: Shutterstock

Hakeri potvrdili krađu

NAPADNUT DISNEY: Šuška se da su hakeri naneli ozbiljan udarac kompaniji, a ovo bi mogle biti posledice

Tech -

Kompanija Disney, koja je nedavno najavila saradnju sa Epic Games na razvoju metaverzuma povezanog sa Fortnite-om, sada se suočava sa mogućim posledicama ovog sigurnosnog propusta.

Prema izveštajima, kompanija Disney pretrpela je ozbiljan hakerski napad. Hakerska grupa "Nullbulge" tvrdi da je ukrala više od jedan terabajt podataka, uključujući konceptualne umetničke radove za buduće igre, kao i lične podatke zaposlenih. Prema tvrdnjama, hakeri su pristupili Slack serveru kompanije Disney i izvukli osetljive informacije. Međutim, trenutno nema dovoljno potvrđenih informacija koje bi podržale ove tvrdnje.

Srbija, Virus, Hakeri, Zaraza
foto: Shutterstock

Kompanija Disney, koja je nedavno najavila saradnju sa Epic Games na razvoju metaverzuma povezanog sa Fortnite-om, sada se suočava sa mogućim posledicama ovog sigurnosnog propusta. Kompanija još uvek nije dala zvaničnu izjavu povodom ovih navoda, što ostavlja prostor za sumnju u verodostojnost izveštaja.

Ovaj napad podseća na prošlogodišnje curenje podataka iz Insomniac Games-a, koje je otkrilo mnoge tajne planove kompanije. Ako se ispostavi da su tvrdnje tačne, kompanija Disney bi mogla da pretrpi velike finansijske gubitke koji bi mogli da ugroze planove za buduće projekte.

Dizni
foto: Shutterstock

Kada je Rockstar games bio žrtva sličnog napada, troškovi su tada za kompaniju bili oko 5 miliona dolara. Ukoliko je grupa Nullbulge zaista uspela da prikupi terabajt podataka, obim ovog napada mogao bi da bude još veći.

Kompanija Disney, poznata po svojoj strogoj pravnoj politici, verovatno će preduzeti ozbiljne mere protiv odgovornih ako se potvrdi da je došlo do curenja podataka. Hakerske grupe koje ciljaju velike korporacije često se suočavaju sa ozbiljnim pravnim posledicama, a Disney će verovatno nastojati da održi svoj imidž i sigurnost podataka na najvišem nivou.

Izvor: Telegraf/Kurir/Darko Mulic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track