Uprkos problemima pri lansiranju, do sada je The First Descendant bio ogroman uspeh za Nexon Games pošto igra ušla u svoj prvi vikend objavljivanja.

Biće interesantno videti kako igra napreduje dugoročno, ali za sada, Nexon je samo na talasu uspeha jer je već dostigao impresivne brojke za novi IP.

the-first-descendant.jpg
Youtube Printscreen, D.M. 
foto: D.M., Youtube Printscreen

Prema Steamdb-u, The First Descendant je 4. jula zabeležio najveći broj istovremenih igrača svih vremena, sa 239.513. Ova cifra je viša od Warframe-ovog maksimuma od 189.837, a manje od 80.000 od vrha Destiny 2 od 316.750. Takođe je usledio nakon problema sa serverom ranije tokom dana, a to je veliki praznik u SAD-u.

Biće zanimljivo videti da li će The First Descendant moći da održi zamah i da se suprotstavi naslovu kao što je Destiny i Warframe kao trećeg glavnog strelca za looter-shooter. Nexon Games nije strano kreiranje uspešnih naslova sa servisima uživo, a neke od igara koje datiraju iz ranih 2000-ih su i danas aktivne.

Ako niste uskočili u najnoviju looter shooter, sada je pravo vreme da to proverite. Kao novajlija u žanru, jako je zabavna, kako pozitivni komentari, tako i negativni se nižu. Ako jedva čekate da zaronite u narednim nedeljama i mesecima u avanturu, ovo je igra za vas.

the-first-descendant-2.jpg
Youtube Printscreen, D.M. 
foto: D.M., Youtube Printscreen

Takođe na X mreži tim se oglasio objavom da su došli do 10 miliona igrača za 7 dana:

- Došli smo do 10 miliona potomaka za samo 7 dana! Hvala vam svima na ogromnoj podršci i ljubavi. To nam znači sve. Daćemo sve od sebe da vam donesemo sjajna iskustva. Jedva čekam da zajedno