"TRAILER SVIH TRAILER-A" PODIGAO FANOVE: Najava GTA6 dostigla 200 miliona pregleda (VIDEO)
Foto: Shutterstock

gaming World

"TRAILER SVIH TRAILER-A" PODIGAO FANOVE: Najava GTA6 dostigla 200 miliona pregleda (VIDEO)

Tech -

Prvi trailer za Grand Theft Auto 6 premašio je 200 miliona pregleda. Ovaj zapanjujuć rezultat zabeležen je ubrzo nakon sedmomesečnice otkrivanja GTA 6.

Trejler šestog nastavka u dugotrajnoj franšizi otvorenog sveta prvobitno je trebalo da bude predstavljen 6. decembra 2023. Ali Rockstar je na kraju objavio trejler za GTA 6 dan ranije nakon što je verzija video snimka lošeg kvaliteta procurila na mreži.

GTA 6, GTA IV, Video Igre
foto: Shutterstock

Promocija je već prikupila 93 miliona pregleda na Youtubu do 6. decembra, postavljajući novi rekord gledanosti za 24-časovni debi bilo kog nemuzičkog videa na platformi u vlasništvu Googla.

GTA 6 TRAILER IMA 200 MILIONA PREGLEDA ZA 7 MESECI

Trailer još uvek uživa pristojan zamah, jer je upravo premašio 200 miliona pregleda na YouTube-u. Nov milestone je zabeležen u kasnim večernjim satima ET 13. jula, dakle tačno sedam meseci i osam dana nakon premijere videa.

Njegov priliv gledanosti je znatno usporen u poslednjih nekoliko meseci, a videu je bilo potrebno skoro nedelju dana da pređe sa 199 miliona na 200 miliona pregleda. Kako god bilo, ovaj milestone je još jedan dokaz koji učvršćuje trailer za Grand Theft Auto 6 kao jedan od najpopularnijih pregleda video igara ikada napravljenih.

Video ima još dosta vremena da poboljša svoj trenutni rekord gledanosti, pošto je sama igra trenutno udaljena više od godinu dana od izlaska na tržište.

Konkretno, Rockstar roditelj Take-Two Interactive suzio je period izdavanja Grand Theft Auto 6 još u maju, otkrivajući da dugo očekivani nastavak GTA 5 cilja na lansiranje na jesen 2025. Igra će navodno dobiti još nekoliko trailera u međuvremenu, od kojih svi imaju potencijal da privuku nove i povratne gledaoce u njen originalni trailer. Upravo to se dogodilo sa GTA 5, čiji je prvi trailer i dalje najgledaniji YouTube promo video, koji ima 111 miliona pregleda do jula 2024.

GTA VI, GTA 6, Video Igre
foto: Shutterstock

GTA 5 je dobio tačno šest trailera pre objavljivanja, a prva dva su bila u razmaku od godinu dana. Neki posmatrači industrije očekuju da će Rockstar pratiti sličan marketinški obrazac sa svojom nadolazećom igrom, predviđajući da će drugi trailer za Grand Theft Auto 6 debitovati u ili oko decembra 2024. godine, nakon čega će uslediti još jedna promocija u proleće 2025.

Rekord kompanije Rockstar games ukazuje da će prvi produženi uvid u GTA 6 igrivost verovatno biti ponuđen kao deo trećeg ili četvrtog trailera igre, verovatno najkasnije do leta 2025.

Sama igra je do sada potvrđena samo za PS5 i Xbox Series X/S. PC igrači će stoga verovatno morati da sačekaju najmanje 2026. pre nego što budu mogli da igraju GTA 6.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track