OTKRIVEN UZROK TECH KRAHA U SVETU! Giganti otkrili kako se desio kolaps koji je paralisao globalni sistem
Foto: Shutterstock

Potpun KOLAPS

OTKRIVEN UZROK TECH KRAHA U SVETU! Giganti otkrili kako se desio kolaps koji je paralisao globalni sistem

Tech -

Mnogobrojne kompanije, banke i mediji prijavile su niz problema u radu, a došlo je i do otkazivanja letova, ali i drugih zastoja.

Tehnološke kompanije navele su šta je uzrok i potencijalno rešenje za problem koji je izazvao kolaps u gotovo celom svetu.

Laptop, Aplikacija, Aplikacije
foto: Shutterstock

Kompanija Microsoft oglasila se o globalnom kolapsu usled problema sa sistemom Windows navodeći da se servisi „dižu“ i da se preduzimaju mere u cilju stabilizacije, dok je američki dizajner rešenja u oblasti informacione bezbednosti CrowdStrike potvrdio postojanje povezanosti između njegovog softvera i masovnih prekida u radu operativnog sistema Windows.

Ističe se da je CrowdStrike upoznat sa slučajevima prekida rada Windowsa, povezanih sa aplikacijom Falcon Sensor, objavila je TV CNBC. Problem utiče na uređaje na kojima je instalirano najnovije ažuriranje ovog softvera. Stručnjaci firme rade na prinudnom „vraćanju aplikacije na stariju verziju“, dodala je kompanija.

Windows, Windows 11, Microsoft
foto: Shutterstock

Američki vebsajt The Verge je objavio da se razlog masovnog prekida u radu Microsofta krije u pogrešnom ažuriranju provajdera sajber bezbednosti CrowdStrike, koje isključuje pogođene kompjutere i servere sa mreže, primoravajući ih da otpočnu restartovanje, što sprečava računare da se pravilno pokrenu.

Izvor: Novosti/Kurir/Darko Mulic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track