ČUVENI BREND MOBILNIH DAO SAVET ZA PUNJENJE TELEFONA: Uradite ovo SVAKI PUT kako ne biste oštetili bateriju
Foto: Shutterstock

tips & Tricks

ČUVENI BREND MOBILNIH DAO SAVET ZA PUNJENJE TELEFONA: Uradite ovo SVAKI PUT kako ne biste oštetili bateriju

Tech -

Ukoliko imate naviku da telefon punite sa zaštitnom maskom na njemu, rizikujete oštećenje baterije. Preporučuje se da je skinete prilikom punjenja

Večno pitanje i tema o kojoj korisnici mobilnih telefona raspravljaju je kako pravilno puniti mobilni telefon. Da li znate da punjenje telefona bez skidanja zaštitne maske može uticati na efikasnost punjenja i stanje baterije?

Mobilni Telefon, Punjač, Baterija
foto: Profimedia

Većina velikih brendova mobilnih telefona obično navodi zvanična pravila za punjenje uređaja. Xiaomi je nedavno objavio ažuriranje sadržaja koje se odnosi na ovu temu, a u kome je jedna od preporuka glasi da korisnici treba da skinu zaštitnu masku prilikom punjenja telefona.

Xiaomi navodi da, iako zaštitna maska štiti telefon tokom svakodnevne upotrebe, može sprečiti odvođenje toplote i pravilno hlađenje tokom punjenja, ten a taj način ometati proces punjenja. U nekim slučajevima, izolaciona svojstva maske mogu dovesti do pregrevanja telefona i ugrađene baterije, što može uticati na brzinu punjenja i dugoročno ubrzati starenje baterije.

maska za telefon, maska, silikonska maska
foto: Shutterstock

Pored toga, u dokumentu se spominju i drugi ispravni načini punjenja, kao što su korišćenje originalne opreme za punjenje, izbegavanje korišćenja telefona tokom punjenja, punjenje u hladnom okruženju, restartovanje uređaja kada se telefon sporo puni, i redovno ažuriranje softvera.

Sve ove mere mogu pomoći u produženju trajanja baterije vašeg telefona.

Izvor: LTN/Benchamrk/Kurir/Darko Mulic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track