ZNATE LI ZA OVIH 5 VIBER OPCIJA KOJE OLAKŠAVAJU ŽIVOT? Kako da sakrijete da ste onlajn, ili da ste pregledali poruku
Foto: Viber

tips & Tricks

ZNATE LI ZA OVIH 5 VIBER OPCIJA KOJE OLAKŠAVAJU ŽIVOT? Kako da sakrijete da ste onlajn, ili da ste pregledali poruku

Tech -

Viber aplikacija oduvek je sinonim bezbedne komunikacije, omiljene u Srbiji. Kako biste ostali bezbedni dok se dopisujete pratite ove savete.

Rakuten Viber podseća korisnike kako da se zaštite dok surfuju kroz različite tipove komunikacije ovog leta. Želeći da komunikaciju održi bezbednom, jedna od najpopularnijih platformi u Srbiji predlaže Top 5 Viber opcija koje treba da proverite. Biće korisne svima i ujedno sprečiti nepoželjne pozive i poruke.

Viber
foto: Promo

1. Sakrijte statuse Pregledano i Na mreži

Viber omogućava da sakrijete status pregleda poruka i prisustva u aplikaciji. Prilagodite vidljivost ovih parametara unutar Podešavanja aplikacije – odlaskom u odeljak Privatnost. Skrivanje pomenutih statusa možda nije profesionalno i po bontonu, ali kad odete na odmor svi će progledati kroz prste na njihovo skrivanje. Uostalom, svi zaslužujemo odmor i vreme za digitalnu detoksikaciju!

2. Ne prikazujte profilnu fotku korisnicima koji nisu među vašim kontaktima

U mogućnosti ste da učinite vašu profilnu fotografiju nevidljivom za druge korisnike aplikacije. Da biste ovo uradili, ugasite tu opciju u postavkama Privatnost. Pratite putanju: Još – Podešavanja – Privatnost. Tu isključite opciju Prikaži svoju fotografiju.

Viber
foto: Viber

3. Zahtevi za razmenu poruka

Pozivi za pridruživanje grupama ili kanalima od nepoznatih Viber korisnika automatski se ubacuju u fasciklu Zahteva za razmenu poruka. Korisnik uvek može da prihvati poziv, posle čega se prepiska premešta unutar ekrana svih ostalih prepiski. Ova funkcija je omogućena sama po sebi u Viber aplikaciji.

4. Lista za blokiranje

Telefonski brojevi koji su blokirani pojaviće se u listi blokiranih korisnika. Blokirane osobe neće moći da šalju poruke ili pozivaju, dodaju vas u grupe ili prate novosti onlajn statusa i vide profilne fotografije. Korisnici mogu lako da pristupe ovoj listi u Viber podešavanjima kako bi eventualno deblokirali određeni telefonski broj. Da pristupite blokiranoj listi pratite putanju: Još – Podešavanja – Privatnost – Blokiraj listu. Odatle izaberite kontakt i odblokirajte ga, ako tako želite.

Viber
foto: Viber

5. ID pozivaoca i automatska provera spema

Korisnicima je omogućeno da aktiviraju ID pozivaoca kako bi identifikovali moguće nepoželjne pozive na Android uređajima. Imaju i Automatsku proveru spema za poruke na iOS, Android i Huawei uređajima. Obe funkcije pomažu korisnicima da lako prepoznaju spem komunikaciju, kako ne bi odgovarali pozivaocima. Opcije su dostupne pod odeljkom Još – Podešavanja – Pozivi i poruke.

Savet plus! Ko može da vas doda u grupe

Korisnicima je omogućeno da ograniče profile i vrstu kontakata koji bi mogli da ih dodaju u grupe. Ovo se podešava unošenjem promena u odeljku privatnosti. Funkcija se može promeniti prateći putanju Još – Podešavanja – Privatnost – Kontrolišite ko vas može dodavati u grupe.

Uskoro će biti predstavljen interaktivni čet-bot koji će pomoći korisnicima da saznaju kako da zaštite šta im je važno onlajn.

Izvor: Techzone/Kurir/Darko Mulic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track