"OŽIVEO" OMILJENI PROGRAM ZA MUZIKU 90-TIH: Ako ga se sećamo - da li smo matori?
Foto: D.M.

NOVITETI

"OŽIVEO" OMILJENI PROGRAM ZA MUZIKU 90-TIH: Ako ga se sećamo - da li smo matori?

Tech -

Nakon nekoliko godina strpljivog razvoja, Winamp se u potpunosti vratio "iz mrtvih".

Sredinom 2023. godine, Winamp je ponovo oživeo svoju veb verziju. Servis je kod korisnika izazvao pomešana osećanja, jer nije imao opciju lične reprodukcije media sadržaja, a fokusirao se na poslovni model sa direktnom pretplatom, pod nazivom "Fanzone".

Winamp
foto: Shutterstock

Servis je, prema svemu sudeći, za kasnije planirao lokalnu reprodukciju sadržaja i integraciju striminga trećih strana.

Llama Group, kompanija koja stoji iza oživljavanja Winampa, nedavno je u rad pustila mobilnu aplikaciju nekada popularnog media plejera, a dostupna je za Android i iOS.

Winamp aplikacija za Android i iOS omogućava puštanje muzike, podkasta kao i WInamp radio stanica. Moguće je puštanje kupljene muzike/pesama, ali i sopstvenih koje su uskladištene u cloudu ili lokalno.

Winamp
foto: Shutterstock

Za slušanje muzike nije potrebna pretplata, ali ni aktivna internet konekcijam a nostalgičnima će se svideti to što je od originalnog Winamp plejera pozajmljen ugrađeni "equilizer".

Nažalost, Winamp aplikacija nema mogućnost preuzimanja i instaliranja eksternih skinova - opcije koja je krasila stari plejer i kojom ste mogli da premaskirate Winamp po svojoj volji.

Ipak, autori aplikacije obećavaju promene i brz ritam nadograđivanja Winampa za mobilne uređaje. Do kraja godine nas očekuju i nove funkcija kao i različita dizajnerska rešenja Winamp aplikacije.

Izvor: B92/Kurir/Darko Mulic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track