NAPRAVITE GIF OD VIDEA NA VAŠEM SMARTFONU: Top 5 alata koji će vam pomoći u tome
Foto: Shutterstock

tips & Tricks

NAPRAVITE GIF OD VIDEA NA VAŠEM SMARTFONU: Top 5 alata koji će vam pomoći u tome

Tech -

Možete iskoristiti video zapise sa vašeg iPhone-a ili Androida da kreirate zabavne GIF-ove.

GIF-ovi mogu unaprediti mnoge stvari, od instant poruka i objava na društvenim mrežama do prezentacija i marketinških kampanja.

Slike, Mobilni Telefon
foto: Shutterstock

ADOBE EXPRESS

Adobe Express je alat za kreiranje sadržaja na internetu, koji omogućava rad sa grafikom, fotografijama i video zapisima. Bez obzira da li vam je potreban TikTok video, meme, Facebook profilna fotografija, CV ili logo, Adobe Express nudi šablone, resurse i alate za uređivanje koji vam mogu pomoći u kreiranju.

Adobe Express takođe ima besplatni konverter video zapisa u GIF-ove, koji je brz i jednostavan za korišćenje. Radi sa gotovo svakim mobilnim pretraživačem, omogućavajući vam da prilagodite dužinu, postavite kvalitet i izaberete orijentaciju pre preuzimanja i deljenja finalnog GIF-a.

IMGFLIP

Imgflip je online alat za kreiranje meme-ova, grafikona i GIF-ova. Za razliku od mnogih drugih alata, omogućava kreiranje GIF-ova bez potrebe za otvaranjem naloga.

Možete dodati video snimak iz galerije vašeg telefona ili nalepiti link ka videu koji želite da konvertujete. Nakon generisanja GIF-a, možete ga preuzeti ili podeliti na društvenim mrežama kao što su Facebook, X (bivši Twitter), Pinterest i Reddit. Takođe možete kopirati link i deliti ga ručno ili dobiti embed kod za vaš sajt ili blog.

Slike, Mobilni Telefon
foto: Shutterstock

GIPHY

Giphy je pretraživač za popularne GIF-ove, meme-ove, stikere i video snimke. To je odlična platforma za pronalaženje najsmešnijih GIF-ova na internetu i njihovo deljenje sa porodicom i prijateljima.

Najbolji deo je što možete kreirati sopstvene GIF-ove i uploadovati ih na platformu kako bi ih drugi mogli otkriti. Možete koristiti kameru vašeg telefona za kreiranje kratkog GIF-a, koji možete dodatno urediti uz pomoć raznih smešnih filtera sličnih onima naSnapchat-u. Takođe, možete dodati video snimke iz galerije vašeg telefona, dodavati tekst, efekte i stikere, i čak menjati način reprodukcije - normalno, unazad ili ping pong.

CANVA

Canva je alat za grafički dizajn koji omogućava kreiranje objava za društvene mreže, prezentacija, postera, letaka, materijala za brendiranje, biografija i vizitkarti, između ostalog. Takođe ima konverter video zapisa u GIF-ove, koji je idealan za brzo kombinovanje nekoliko kratkih snimaka u jedinstveni GIF. Editor u Canvi omogućava dodavanje zanimljivih elemenata kao što su tekst i efekti. Kada završite sa uređivanjem videa, dovoljno je da izaberete opciju za GIF prilikom preuzimanja finalnog snimka kako biste ga eksportovali kao GIF.

Slike, Mobilni Telefon
foto: Shutterstock

CAPCUT

CapCut je aplikacija za uređivanje videa koja je pogodna za početnike i profesionalce. Možete je koristiti za kreiranje videa za različite potrebe, uključujući društvene mreže, poslovanje, marketing i obrazovanje.

CapCut posebno blista u kreiranju sadržaja za društvene mreže. Postavite dimenzije platna koje odgovaraju vašoj platformi za društvene mreže i počnite sa kreiranjem. CapCut GIF maker je idealan kada želite da se kreativno izrazite uz pomoć raznih alata za uređivanje videa. Možete dodavati cool efekte, filtere, tranzicije i animacije. Možete čak kreirati neverovatne i jedinstvene specijalne efekte koristeći slojeve i maske.

Slike, Mobilni Telefon
foto: Shutterstock

Ako koristite računar, takođe postoje sjajni alati za konvertovanje videa u GIF-ove. Photoshop je jedan od najpoznatijih alata za kreiranje GIF-ova iz video zapisa. Sada je na vama da kreirate zanimljive GIF-ove i podelite ih sa svetom.

Izvor: Telegraf/Kurir/Darko Mulic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track