NOVI IOS 18 NUDI IMA ZANIMLJIVU FUNKCIJU: Mogućnost otvaranja bilo koje aplikacije bez otključavanja telefona, evo i kako!
Foto: Shutterstock

prednost ili mana?

NOVI IOS 18 NUDI IMA ZANIMLJIVU FUNKCIJU: Mogućnost otvaranja bilo koje aplikacije bez otključavanja telefona, evo i kako!

Tech -

Zaboravljajući na trenutak na Apple Intelligence, ima dosta funkcija koje nisu AI koje dolaze korisnicima iPhone-a ove godine zahvaljujući iOS-u 18. Možete da zaključate aplikaciju i zahtevate Face ID ili svoju lozinku da biste je otvorili. Ili, možete sakriti aplikaciju tako da je niko ne vidi na početnom ekranu.

Sa iOS 18, biće vam dozvoljeno da prilagodite ikone aplikacija na početnom ekranu tako što ćete ih pomerati ili birajući temu u boji. Kada šaljete poruku, možete zakazati vreme kada će biti poslata sa „Pošalji kasnije“, a konačno postoji podrška za RCS poruke.

Ajfon, Iphone, IPhone
foto: Shutterstock

Postoji još mnogo novih funkcija u iOS-u 18, uključujući onu koja će vam omogućiti da otvorite bilo koju aplikaciju sa zaključanog ekrana. Ovo je moguće jer će vam Apple omogućiti da prilagodite prečice na zaključanom ekranu koje trenutno otvaraju baterijsku lampu na levoj strani i kameru na desnoj strani. U stvari, sa iOS 18, moći ćete da pokrenete bilo koju aplikaciju bez otključavanja iPhone-a.

PRILIČNO KUL OPCIJA?

Nažalost morate sačekati do septembra kada bude objavljena stabilna verzija iOS 18, ili možete baciti kockice, instalirati iOS 18 Public Beta, i nadati se da to neće uticati na funkcije koje su vam potrebne i uživati u novim funkcijama. Predlog je probati javna betu umesto beta za programere jer je javna beta objavljena nakon što je beta za programere odbačena i Apple je imao vremena da zakrpi sve veće probleme.

iOS, Apple
foto: Shutterstock

Kada instalirate iOS 18 beta, dugo pritisnite zaključani ekran i dodirnite plavo dugme Prilagodi. Pritisnite opciju zaključanog ekrana i videćete dva dugmeta „-“, jedno pored ikone u donjem levom uglu i jedno pored ikone u donjem desnom uglu. Pritisnite dugme pored ikone koju želite da zamenite, a zatim dodirnite dugme „+“. Izaberite Otvori aplikaciju i izaberite aplikaciju koju želite da otvorite sa zaključanog ekrana. Dodirnite Gotovo. I to je sve.

Da biste instalirali iOS 18 Public Beta na svoj iPhone, idite na Podešavanja > Opšte > Ažuriranje softvera. Dodirnite Beta ažuriranja, izaberite iOS 18 Public Beta, pritisnite dugme za nazad u gornjem levom uglu i videćete svoju pozivnicu za ažuriranje na beta verziju. Pratite uputstva da biste ga instalirali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track