SPREMA SE POGODNOST I ZA KORISNIKE IPHONA: Delite slike i video sa WhatsApp-a bez internet veze
Foto: Shutterstock

nova funkcija

SPREMA SE POGODNOST I ZA KORISNIKE IPHONA: Delite slike i video sa WhatsApp-a bez internet veze

Tech -

Prošlo je neko vreme otkako je WhatsApp radio na funkciji koja omogućava korisnicima da dele datoteke sa drugima bez internet veze, slično kao Apple AirDrop. Iako se ova funkcija prvi put testirala na Androidu, čini se da će biti dostupna i korisnicima iPhone-a.

Kao što je primetio WABetaInfo, najnovija beta verzija WhatsApp-a za iOS dostupna na TestFlight-u uključuje „Deljenje u blizini“. Sa ovom funkcijom, korisnici mogu bežično da dele fotografije, video zapise i dokumente sa ljudima u blizini koristeći end-to-end šifrovanu vezu. Međutim, zbog ograničenja iOS-a, funkcija će raditi malo drugačije za iPhone korisnike.

Iphone
foto: Shutterstock

Dok Android verzija WhatsApp-a može da otkrije obližnje uređaje, iOS verzija će zahtevati od korisnika da skenira QR kod da bi započeo deljenje datoteka. Lep detalj o "Nearby Share-u" (deljenje u blizini) je to što se očekuje da radi između iOS-a i Android-a, što će korisnicima olakšati prenos datoteka čak i kada imaju različite telefone.

Međutim, iako je ova funkcija pronađena u najnovijoj beta WhatsApp verziji, za sada je dostupna samo za interno testiranje. Nema detalja o tome kada će deljenje u blizini postati dostupno korisnicima.

WhatsApp
foto: Shutterstock

Ranije ovog meseca, WhatsApp je predstavio novu funkciju koja korisnicima daje više konteksta o nepoznatim grupnim razgovorima. Platforma je takođe nedavno predstavila mogućnost slanja fotografija i video zapisa u HD standardu. I kao što je primetio MacMagazine, WhatsApp je takođe testirao novo dugme kako bi omogućilo korisnicima da istraže dostupne kanale.

WhatsApp je dostupan besplatno u App Store-u. Imajte na umu da može proći neko vreme dok se nova funkcija ne pojavi na vašem uređaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track