X MREŽA ŽELI DA BLOKIRA LINKOVE U ODGOVORIMA: Ovo su razlozi za takvu odluku
Foto: Shutterstock

Da ili ne ovakvoj odluci?

X MREŽA ŽELI DA BLOKIRA LINKOVE U ODGOVORIMA: Ovo su razlozi za takvu odluku

Tech -

Ova funkcija može sprečiti i stvarne korisnike da promovišu svoje sajtove u tuđim postovima.

Kompanija X radi na razvoju nove funkcije koja će omogućiti korisnicima da onemoguće linkove u odgovorima na svoje postove. Ova funkcija ima za cilj da smanji spam i nepoželjne promotivne sadržaje na platformi.

X mreža, Twiter, Tviter
foto: Shutterstock

Nezavisni istraživač aplikacija, Nima Ovji, otkrio je ovu funkciju i podelio sliku na kojoj se vidi da će korisnici moći da označe opciju koja sprečava odgovore sa linkovima. "Moj tim je izgradio ovo", potvrdio je Kris Stenli, viši direktor za inženjering bezbednosti u kompaniji X, u odgovoru na post o novoj funkciji.

Pored suzbijanja spam botova, ova funkcija može sprečiti i stvarne korisnike da promovišu svoje sajtove u tuđim postovima. Međutim, ovo može imati negativan uticaj na deljenje legitimnih izvora kada korisnici pokušavaju da opovrgnu lažne informacije i spreče širenje dezinformacija.

Veštačka Inteligencija, Botovi
foto: Shutterstock

Ovji je ranije otkrio da X radi na unutar aplikacijskom valuti koja bi omogućila kreatorima sadržaja da zarađuju novac na platformi. Nakon brojnih slučajeva lažnog predstavljanja na sajtu, kompanija je takođe radila na novim funkcijama za verifikaciju identiteta i planira da ponudi liste poslova za verifikovane organizacije kako bi se takmičila sa LinkedIn-om.

Izvor: Telegraf/Kurir/Darko Mulic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track