PIXEL 9 ODUŠEVIO NOVIM "TRIKOM": Telefon vas stavlja na grupnu fotografiju čak i kada niste tamo
Foto: Shutterstock

pomeranje granice

PIXEL 9 ODUŠEVIO NOVIM "TRIKOM": Telefon vas stavlja na grupnu fotografiju čak i kada niste tamo

Tech -

Iako nije bilo manjka informacija o Pixel 9 uređaju u proteklih nekoliko dana, izgleda da je nova reklama za uređaj koja je procurila u potpunosti - pokazuje novu funkciju koja osigurava da niste izostavljeni sa grupne fotografije.

Funkcija, naizgled nazvana „Dodaj me“ (Add Me), pojavljuje se u procureloj reklami koju je OnLeaks delio a koja je uklonjena sa YouTube-a nakon što su ljudi počeli masovno da dele snimak.

Google Pixel 9
foto: OnLeaks screenshot

Reklama prikazuje da neko koristi Pixel 9 da slika dva prijatelja ispred kombija. Nakon što snimi snimak, fotograf menja tačke sa svoja dva prijatelja, omogućavajući joj da se slika ispred kombija - samo ekran Pixela prikazuje sliku nalik fantomu dvoje prijatelja koji stoje pored nje. Njena prijateljica slika i bum, ona se pojavljuje na slici kao da je tamo sve vreme.

Sudeći po korisničkom interfejsu u reklami, čini se da Pixel 9 spaja dve slike sa istom pozadinom, omogućavajući vam da dodate nekoga na grupnu fotografiju ko čak nije bio tamo ili se možda samo dobrovoljno javio da snimi sliku. Izgleda prilično elegantno i fanovi su uzbuđeni što su ovo videli akciji baš kada Google debituje sa Pixel 9 13. avgusta.

Mobilni Telefon
foto: Shutterstock

Ostale prikazane funkcije su Google-ov Gemini asistent i „Pixel Screenshots“, za koje se čini da koristi AI da bi vam pomogao da pretražujete svoje snimke ekrana. U međuvremenu, još jedna reklama koja je procurela za Pixel 9 prikazuje nadogradnju na Magic Editor, što vam potencijalno omogućava da zamenite pozadinu fotografije na osnovu upita. Ona je takođe uklonjena ukratko posle objave snimka.

Mobilni Telefon
foto: Shutterstock

Ali „Dodaj me“ još jednom briše granicu između onoga što je stvarno i onoga što nije, slično kao i nekoliko drugih alata koje je Google predstavio za korisnike Pixel i Photos. Prošle godine, Google je lansirao Magic Eraser koji pokreće veštačka inteligencija, omogućavajući vam da odmah izbacite nekoga iz slike. Takođe je predstavljeno nešto pod nazivom Najbolji snimak (Best Take), što omogućava vlasnicima Pixel-a da zamene nečije lice za još jedan nedavni snimak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track