VLASNICI ANDROIDA, OPREZ! Nova aplikacija krade novac i briše sve sa telefona - zaštitite se na ovakav način!
Foto: Shutterstock

sajber bezbednost

VLASNICI ANDROIDA, OPREZ! Nova aplikacija krade novac i briše sve sa telefona - zaštitite se na ovakav način!

Tech -

Nova, zaista loša aplikacija pod nazivom BingoMod krade novac i briše informacije sa telefona ljudi.

Stručnjaci su ovu aplikaciju pronašli u maju. Zaista je podmukao i može vam uzeti novac i izbrisati sve na vašem telefonu. Dakle, kako to funkcioniše i kako možete ostati bezbedni?

Malver
foto: Shutterstock

BINGOMOD: OPASNA PRETNJA VAŠEM ANDROID TELEFONU

BingoMod radi kao i druge loše aplikacije. Prvo, prevari vas da stavite lažnu antivirusnu aplikaciju na svoj telefon. Ovako dolazi na vaš telefon. Nakon toga, traži posebnu dozvolu da radi stvari na vašem telefonu. Ovako se dobija kontrola. Jednom kada kažete da, loša aplikacija počinje da radi.

BingoMod je ekstra podmukao malwer. Gleda šta kucate i čita vaše tekstove da bi dobio vaše informacije. Onda vam može uzeti novac bez vašeg znanja. Da bi se sakrio, BingoMod zaustavlja rad drugih aplikacija i čak ih briše. Ovo otežava pronalaženje i otklanjanje.

Virus, Malver
foto: Shutterstock

Najgora stvar koju BingoMod može da uradi je da izbriše "sve". Može da izbriše samo ono što ste sačuvali, kao što su slike i video snimci, a ne ceo telefon naravno. Ali, loši momci i dalje mogu da izbrišu sve ulaskom u podešavanja vašeg telefona.

Iako BingoMod nije tako pametan kao druge loše aplikacije, i dalje je zaista opasan. Može ukrasti mnogo novca i uništiti vaš telefon. Zato budite veoma oprezni u vezi sa aplikacijama koje stavljate na svoj telefon. Koristite samo aplikacije sa pouzdanih mesta. I uvek ažurirajte svoj telefon. Ovo će vam pomoći da se zaštitite od loših aplikacija kao što je BingoMod.

Virus, Malver
foto: Shutterstock

Da biste ostali bezbedni, takođe treba da budete oprezni kada kliknete na linkove u e-porukama ili tekstovima. Ove veze ponekad mogu dovesti do loših aplikacija. Takođe je dobra ideja da koristite jake lozinke za telefon i naloge na mreži. Ovo otežava "lošim momcima" da uđu u vaše stvari.

Za potpuno brisanje, moguće je da akter pretnje koristi mogućnost daljinskog pristupa da izbriše sve podatke i resetuje telefon iz sistemskih podešavanja.

Malver
foto: Shutterstock

Iako je BingoMod trenutno u verziji 1.5.1 čini se da je u ranoj fazi razvoja.

Na osnovu komentara u kodu, istraživači veruju da je BingoMod možda delo rumunskog programera. Međutim, takođe je moguće da programeri iz drugih zemalja daju svoj doprinos.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track