Bivši voditelj CNN-a Don Lemon podneo je tužbu protiv Elona Muska u četvrtak, nekoliko meseci nakon što je partnerstvo sa platformom društvenih medija X prekinuto

Lemon tvrdi da je vlasnik X-a nepravedno raskinuo njihov ugovor, odbio da mu plati i koristio ime medijske ličnosti da privuče oglašivače. Tužba je podneta Višem sudu Kalifornije u San Francisku, pokazuje pravni podnesak.

shutterstock-don-lemon-1.jpg
Shutterstock 
foto: Shutterstock

X je otkazao partnerstvo sa Lemonom u martu nakon što je rekao da će Musk biti njegov prvi gost u intervjuu.

"Njegov pristup je u suštini bio samo 'CNN, ali na društvenim medijima', što ne funkcioniše", rekao je Musk kasnije u objavi na platformi, dodajući da je Lemon dobrodošao da izgradi gledanost na platformi.

shutterstock-cnn.jpg
Shutterstock 
foto: Shutterstock

Lemon, popularna ličnost u udarnom terminu, otpušten je sa CNN-a u aprilu prošle godine nakon 17 godina na kablovskoj televiziji nakon kratkog staža kao ko-voditelj jutarnje emisije.

X, nekadašnji Twitter, bori se da zadrži oglašivače usred niza kontroverzi otkako je milijarder kupio kompaniju 2022.

Saradnju sa platformom su u januaru potpisali Lemon, bivša američka kongresmenka Tulsi Gabbard i sportski radio voditelj Jim Rome, u sklopu napora da se poveća video sadržaj na sajtu i vrate oglašivači na X.

shutterstock-don-lemon-2.jpg
Shutterstock 
foto: Shutterstock

U tužbi se tvrdilo da je X pristao da plati Lemonu najmanje 1,5 miliona dolara uz dodatne uplate kao podsticaje i deo prihoda od reklama.

„Ovaj slučaj je jednostavan. Rukovodioci X-a su koristili Dona da podrže svoju reklamnu prodaju, a zatim su otkazali svoje partnerstvo i provukli Donovo ime kroz blato“, rekao je Lemonov advokat, Carney Shegerian.