Još pre nekoliko meseci pojavile su se glasine da Huaweiradi na pametnom telefonu s trostrukim preklapanjem. Iako te informacije još uvek nisu zvanično potvrđene, navodno je viđen bivši izvršni direktor kompanije Ričard Ju, koji trenutno obavlja dužnost predsednika Upravnog odbora Huawei Consumera BG, kako koristi takav uređaj.

Selfi kamera i dve šarke

Fotografija prvobitno objavljena na kineskoj društvenoj mreži Weibu prikazuje Ričarda Jua u avionu kako drži uređaj koji može trostruko da se preklopi, prenosi GSMArena.

Uređaj ima rupicu za selfi kameru na levoj strani i dva nabora. Po tome se razlikuje od standardnih preklopnih pametnih telefona, kao što su Huawei Mate X5, vivo X Fold3 Pro i Samsung Galaxy Z Fold6, koji imaju samo po jednu šarku za savijanje.

Navodno će imati ekran od 10 inča

Za sada se smatra da je ovaj uređaj s trostrukim preklapanjem prototip nekog budućeg modela iz Mate serije. Očekuje se da će imati ekran od 10 inča i čipove iz Kirin 9 serije. Glasine sugerišu da bi ovaj uređaj mogao zvanično da bude predstavljen pre izlaska Mate 70 modela.

Iako su ranije kružile glasine da bi uređaj mogao da bude predstavljen pre kraja juna, to se nije ostvarilo. Prema najnovijim informacijama, Mate 70 bi trebao da bude lansiran u Kini između sredine novembra i kraja decembra ove godine.

(Kurir.rs/ Index.hr/ L. S.)

Bonus video:

Huawei Huawei Mate 50 Pro