AKO ZNATE DA HAKUJETE MOŽETE DA ZARADITE 15.000 DOLARA: Ova kompanija nudi posao, evo šta očekuju zauzvrat!
Foto: Shutterstock

unosno

AKO ZNATE DA HAKUJETE MOŽETE DA ZARADITE 15.000 DOLARA: Ova kompanija nudi posao, evo šta očekuju zauzvrat!

Tech -

Anthropic, kompanija specijalizovana za razvoj veštačke inteligencije, pokrenula je inicijativu kojom namerava da privuče pažnju nezavisnih stručnjaka za sajber bezbednost. U pitanju je poseban program kroz koji će kompanija plaćati hakerima za identifikaciju slabosti u njihovim AI sistemima. Ovaj pristup, poznat kao bug bounty, ima za cilj da podstakne istraživače da prijave sve eventualne propuste, a ne da ih koriste za potencijalno štetne aktivnosti.

U potrezi za stručnjacima za sajber bezbednost
U potrezi za stručnjacima za sajber bezbednostfoto: Shutterstock

Program se fokusira na pronalaženje ponovljivih grešaka koje mogu dovesti do ozbiljnih negativnih ishoda u širokom spektru scenarija.

Majkl Selito, koji vodi globalne poslove u kompaniji Anthropic, istakao je da većina dosadašnjih programa nije obuhvatala otkrivanje mogućnosti jailbreakovanja, iako je prepoznato da su svi aktuelni AI modeli podložni takvim napadima u određenoj meri.

Nagrade za uspešno identifikovane propuste mogu dostići i do 15.000 dolara, a ovaj program je deo šire obaveze kompanije prema bezbednosti, koju je potvrdila i u saradnji sa američkom administracijom.

(Kurir.rs/Telegraf/M.J)

Bonus video:

00:31

Pesma Pukni zoro ori se u čast vaterpolista

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track