Realme je najavio da će 14. avgusta predstaviti novu tehnologiju 300-vatnog punjenja preko kabla, koja će se uskoro naći u njihovim novim telefonima. Ali, nije bilo portebno puno vremena da na društvenim mrežama osvane video koji prikazuje kako ta tehnologija izgleda u praksi.

Naime, u videu se može videti kako potpredsednik Realme-a, Čejs Šu, održava prezentaciju nove tehnologije punjenja. Ispred njega nalazi se telefon koji se za 32 sekunde napuni 15 procenata i za 35 sekundi 17 odsto. Video se brzo završava, ali daje dobru ideju o onome što može da se očekuje.

Inače, Redmi je još prošlog februara predstavio tehnologiju 300-vatnog punjenja, ali nikada nisu kreirali telefon koji će to i iskoristiti. Međutim, budući da Realme u svom portfoliju ima komercijalni telefon s najbržim punjenjem na tržištu od 240W, Realme GT3, verovatno neće odustati od modela s 300-vatnim punjenjem koji bi prešao taj rekord.

Realme punjač od 240W trenutno drži rekord za najbrže punjenje baterije na komercijalno dostupnom pametnom telefonu. Reč je o modelu Realme GT Neo 5, prvim koji je u Kini lansiran tim sa brzim punjenjem, a koji je kasnije predstavljen na međunarodnim tržištima pod imenom Realme GT3.

Kineska kompanija je tada obećala punjenje od 0 do 100% za manje od 10 minuta, a testovi tog telefona su pokazali da u praksi nema mnogo odstupanja od toga. Tako se na testu sajta GSM Arena baterija u potpunosti napunila za 11 minuta i 16 sekundi.

(Kurir.rs/B92/M.J)

Bonus video:

kurir televizija EVO KAKO DA PREPOZNATE INTERNET PREVARANTE! Stučnjak: Svaka lažna ponuda koja se nudi građanima obavezno sadrži OVAJ element