IPHONE 16 ZVANIČNO U PROIZVODNJI: Proizvođači najavili 120 miliona novih uređaja, evo kad će biti dostupan za kupovinu
počela proizvodnja u junu, Foto: Shutterstock

noviteti

IPHONE 16 ZVANIČNO U PROIZVODNJI: Proizvođači najavili 120 miliona novih uređaja, evo kad će biti dostupan za kupovinu

Tech -

Prema najnovijim izveštajima, proizvodnja iPhone-a 16 počela je u junu, ali se od tada povećala kako bi dostupnost telefona bila još veća nakon lansiranja. Nova serija iPhone-a će navodno biti dostupna od 10. septembra. Očekuje se da će Apple proizvesti 90 miliona iPhone 16 uređaja.

Biće proizvedeno 120 miliona OLED panela

Iphone
foto: Shutterstock

Da bi Appleu isporučili svoje ekrane, Samsung Display i LG Display su povećali proizvodnju uoči očekivanog lansiranja Apple-ovog iPhone 16 u septembru. Očekuje se da će broj OLED panela koji će biti proizvedeni 2024. godine biti 120 miliona. Od tog broja, Samsung Display će proizvesti 80 miliona, a LG Display 43 miliona.

Iphone
foto: Shutterstock

U izveštaju se kaže da bi se ti brojevi mogli promeniti jer dobavljač treće strane, BOE, kasni sa dobijanjem odobrenja za svoje ekrane iPhone 16. U 2023. LG Display je imao slična kašnjenja, pa je Apple povećao narudžbu od Samsunga, prenosi Apple Insider.

Ajfon, Iphone, IPhone
foto: Shutterstock

Ekrani za iPhone 16 Pro seriju bi trebalo da budu primetno veći nego za iPhone 15 seriju. iPhone 16 Pro Mak će imati ekran od 6,9 inča umesto 6,7 inča, a iPhone 16 Pro će imati ekran od 6,3 inča umesto 6,1 inča. Standardni iPhone 16 će ​​imati ekran od 6,1 inča, a iPhone 16 Plus će imati ekran od 6,7 inča, isti kao i njihovi prethodnici.

(Kurir.rs/Index.hr/I.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track