Najnovije naočare za virutelnu realnost Meta Quest 3S koje je kreirao Mark Zakerberg procurele su na internetu.

Čini se da su slike i detalji Meta brendiranih naočara za virtuelnu realnost objavljeni prerano - nedeljama pre zvaničnog datuma objavljivanja. Pričalo se da će Meta Quest 3S biti predstavljene na posebnom događaju u septembru.

Očekuje se da će vlasnike Mete, pokazati sve specifikacije svog novog proizvoda na samitu visoke tehnologije Meta Connect-u, koji se održava u Kaliforniji od 25. do 26. septembra.

Takođe, veruje se da će to biti jeftinija alternativa prošlogodišnjim Meta Kuest 3 slušalicama. Meta Quest 3 koštaju 499,99 dolara u Sjedinjenim Državama i 479,99 funti u Ujedinjenom Kraljevstvu. Iako još uvek nije poznata cena novog modela, očekuje se da će biti jeftiniji.

Procurele slike

Na slikama koje su se pojavile na društvenim mrežama X i Redditu, čini se da naočare izgledaju slično modelu Meta Quest 2, ali sa mnogo ravnijim prednjim delom.

shutterstock-metawerse-ar-glasses-3.jpg
Shutterstock 
Meta Quest3S naočare biće slične Meta Qust 2 modelufoto: Shutterstock

Takođe ima više kamera na prednjoj strani, jasno vidljivih u trouglovima. Ovo sugeriše da može ponuditi režim prolaza u punoj boji koji vam omogućava da vidite virtuelne objekte prekrivene pogledom na stvarni svet oko vas.

Takođe, očekuje se da sa njima možete da uđete u virtuelni metaverzum Marka Zakerberga. Omogućavaju da igrate igrice, posećujete prijatelje, teleportujete se na čudne i udaljene lokacije, pa čak i radite virtuelno unutar njih.

Jeftinije ili ne?

Međutim, jeftiniji trošak može imati i lošu stranu.

Priča se da će te slušalice imati niži kvalitet ekrana u poređenju sa Meta-inim skupljim slušalicama. Ali to može biti mala cena za potencijalno ogromne uštede.

shutterstock-metawerse-ar-glasses.jpg
Shutterstock 
Meta Quest3S naočare biće slične Meta Qust 2 modelufoto: Shutterstock

Fanovi su već reagovali na novi dizajn.

"Ogromna je pobeda za Metu ako mogu da prodaju ovo za više od 350 dolara", "Juče sam kupio Quest 3 na rasprodaji za 430 dolara i ta cena mi je bila potrebna da pređem na njega", bili su samo neki od komentara.

Međutim, pojedini korisnici su bili zabrinuti i to zbog novog izgleda.

(Kurir.rs/The Sun/I.M.)